Mit rontottam el a macaron készítésénél? Most vettem ki őket a sütőből, de sima, lapos és ropogós piskóták lettek.
Vettem hántolt mandulát(nangyon drága ám :O), azt kávédarálón nagyon finom lisztté tovább őröltem, utána még kétszer le is szitáltam a porcukorral együtt.
A tojásfehérjéket is 2-3 napig tartottam a hűtőben, légmentesen zárva. Felvertem, de csak simán, nem adtam hozzá cukorszirupot, mert nincs főző hőmérőm. Simán cukorral felvertem.
Aztán a mandulás tálkába lapátoltam, szép fokozatosan, lassan elkevertem benne.
Nyomózsákból kis körökbe nyomtam őket(két tepsi lett), Vártam fél órát, hogy hártya/bőr keletkezzen a tetején, de semmi. Még további 2 órán át hagytam őket a helyükön, de hiába. Mindegy, azért megpróbáltam: 170°C-on 10 percig sültek, ki kellett vennem, mert megégtek volna.
A következő tepsit másképp sütöttem, 150°C-on, 20 percig, fakanállal kitámasztott sütőajtóval. De ezek is olyanok lettek. Nem emelkedtek meg, talpuk sem alakult ki.
Laposak, piskótához hasonlítanak, de kemények.:(
Találtam olyan recepteket is, ahol szirupfőzés nélkül készül, olyat is, ahol csak 1 tojás kell, de nekik összejött, nekem meg nem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!