Fincsi gombát hogyan csináljak?
Erdei gombából nagyon finom a vadas gomba. egy közepes fej finomra vágott hagymát zsiradékon megdinsztelsz. rádobod a szeletekre/darabokra vágott gombát és sóval megszórod. elkezded párolni kis víz hozzáadásával. teszel bele babárlevelet, pár szem egészborsot és 2-3 darab sérgarépát kis hasábokra vágva. együtt párolod tovább.fél citromot héjastól karikára vágsz, azt is belefőzöd.
ha minden puha, akkor leszórod egy kis liszttel (staubolod ) és hidegvízzel finoman szószosra kevered.
a babért és a citromot eltávolítod.
egy kis cukor, mustár is megy bele, majd simára kevert tejföl vagy főzőtejszín.(ezek hőkiegyenlítéssel, hogy össze ne kapja a meleg mártás )
nagyon kellemesen pikánsnak kell lennie.
lehet mellé egyszerűen kifőtt tésztát is tálalni, de , ha van idő egy zsemlegombóccal vagy krumplikrokettel egészen kiváló étel.
szívből tudom ajánlani, tényleg nagyon finom, mi gyakran fogyasztjuk sokféle gombából.
én ezt a tojásos gombát nagyon szeretnem :
jó sok hagymát karikákra vágok és zsiradékon megpirítom. rádobom a darabokra vágott gombát,sózom,borsozom,és teszek bele babárlevelet és egy kis pirospaprikát(csak a szine miatt). elkezdem párolni egy kis víz hozzáadásával. ha megfőtt a gomba 2-3 tojás ütök rá és addig főzöm míg a tojás is megsül és már ehető is, kenyérrel vagy nokedlivel is finom
:)
A én kedvencem:
A gombát megdinszteljük hagymával, ízlés szerint fűszerezzük. Zsemléket belezünk ki, a belét, tojást, és a gombát összekeverjük, és az üres zsemlékbe tesszük. Sütőben ropogósra sütjük. Sajtot olvasztunk a tetejére. Nyami. És baromi jól néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!