Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fincsi gombát hogyan csináljak?

Fincsi gombát hogyan csináljak?

Figyelt kérdés
A párom hozott gombát tinórát ,és nem tudom hogyan készitsem el.Csak valami egyszerűre gondoltam.Köszike...
2013. júl. 14. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Gombaleves

gombás rizs

2013. júl. 14. 11:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Erdei gombából nagyon finom a vadas gomba. egy közepes fej finomra vágott hagymát zsiradékon megdinsztelsz. rádobod a szeletekre/darabokra vágott gombát és sóval megszórod. elkezded párolni kis víz hozzáadásával. teszel bele babárlevelet, pár szem egészborsot és 2-3 darab sérgarépát kis hasábokra vágva. együtt párolod tovább.fél citromot héjastól karikára vágsz, azt is belefőzöd.

ha minden puha, akkor leszórod egy kis liszttel (staubolod ) és hidegvízzel finoman szószosra kevered.

a babért és a citromot eltávolítod.

egy kis cukor, mustár is megy bele, majd simára kevert tejföl vagy főzőtejszín.(ezek hőkiegyenlítéssel, hogy össze ne kapja a meleg mártás )

nagyon kellemesen pikánsnak kell lennie.

lehet mellé egyszerűen kifőtt tésztát is tálalni, de , ha van idő egy zsemlegombóccal vagy krumplikrokettel egészen kiváló étel.

szívből tudom ajánlani, tényleg nagyon finom, mi gyakran fogyasztjuk sokféle gombából.

2013. júl. 14. 16:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. júl. 15. 09:23
 4/5 anonim ***** válasza:

én ezt a tojásos gombát nagyon szeretnem :

jó sok hagymát karikákra vágok és zsiradékon megpirítom. rádobom a darabokra vágott gombát,sózom,borsozom,és teszek bele babárlevelet és egy kis pirospaprikát(csak a szine miatt). elkezdem párolni egy kis víz hozzáadásával. ha megfőtt a gomba 2-3 tojás ütök rá és addig főzöm míg a tojás is megsül és már ehető is, kenyérrel vagy nokedlivel is finom

:)

2013. júl. 15. 18:46
 5/5 anonim válasza:

A én kedvencem:

A gombát megdinszteljük hagymával, ízlés szerint fűszerezzük. Zsemléket belezünk ki, a belét, tojást, és a gombát összekeverjük, és az üres zsemlékbe tesszük. Sütőben ropogósra sütjük. Sajtot olvasztunk a tetejére. Nyami. És baromi jól néz ki.

2013. júl. 21. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!