Mit főztök karácsonykor, szenteste mi lesz a menü? Szeretnék valami nem megszokottat, kicsit ünnepélyest de könnyen elkészithetőt csinálni (hal kizárva),2személyre!
Mézeskalácsos krém
25 dkg túrót villával jól áttörünk,,összedolgozzuk 3 tk. mézzel,2 ek. puha margarinnal és fél tk. mézeskalács fűszerkeverékkel.Ezután beleforgatunk 10 dkg morzsolt mézeskalácsot és 2,5 dl tejszínből vert kemény tejszínhabot.A masszához keverünk kb. 2 dl répalevet és kb. 3 tk. ribizlilekvárt (vagy más piros,savanykás lekvárt)
Kelyhekbe töltve 1-2 órán keresztül hütőben pihentetjük tálalás előtt. (esetleg lehet bogyós gyümölcsökkel rétegezve a kehelybe tölteni,én azt a részt kihagytam)
Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
Nekünk nagyon bejött :)
Ja,és köszönöm a gratulációt:)
Halászlé az biztos. A halnemevőknek húsleves. Utána rántott harcsa , a karácsonyi halat pont tegnap fogta apukám:)
Mandulás pontyfilé zöldséges tésztával. Harcsa kárpáthy módra. Ez a halimádóknak ( nekem) Ehhez többféle majonézes saláta.
Többieknek : lesz kocsonya, töltött káposzta, asztalt szilvás göngyölt hús, kacsamell sütve fügemártással és lilahagymalekvárral. Ja és biztosan lesz szarvas vagy vaddisznópörkölt is.
Süti:
beigli, zserbó, ez alap, lesz sós aprósüti, és lesz valamilyen tejszínes is, szerintem tojáslikőrtorta.
nálunk az egész család együttvan karácsonykor így dok dologvan mert mindenki mást szeret!!
Levesek:Gesztenye krémleves
Húsleves
Halászlé
Főételek:Ananászos vad
libamájjal vagy aszalt szilvával (2 féle) töltött szűz roládok
egészben sült hekk
Narncsos kacsa
Körete:
krokett
krumpli püré
párolt káposzta
kukoricás rizs
petrezselymes burgonya
Desszert:Somlói
Belygli hegyek
tejszínes csoki kocka
skót kozka
pogácsa,sós apró sütemények
Málnás pudingos szelet(saját recept)
tiramisu
Puding
kb. enyi ezek mindig de van amikor tesztelünk más recepteket is..:)
Tejszínes csoki kocka:Sima 5 tojásos pikótát sütünk kakaósat:5 tojás
5 kanál liszt
5 kalál cukor
sütő por
keserű kakaó por hulla tejszínt kemény habbá verünk 2-3 kanál kakaó port rakunk bele,cukrot ízlés szerint rárakjuk a kihúlt piskótára majd a tetejére olvasztot csokit rakkunk nagyon fini
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!