Édesítőszert, cukor helyett lehet használni lekvár főzéshez? Tapasztalatok?
Figyelt kérdés
2013. júl. 6. 23:19
1/4 lencsefőzelék válasza:
Lehet. Most bontottam fel anyám két éve eltett őszibarack-sárgabarack lekvárját, amiből nem sajnálta a sztíviát, lehet is érezni a mellékízét. Amit én főztem az idén eperdzsemet, abba kevés sztíviát tettem, az jó lett. Xilittel is tettünk már el. Befőtt-tartósítószer szoktunk még bele tenni, és az azon lévő recept alapján csináljuk, csak nem cukorral.
2/4 anonim válasza:
Azt azért tegyük hozzá, hogy amit az első hozzászóló mond, azok természetes édesítőszerek. A sztívianövény kivonata, és a xillit (nyírfacukor) - és ezek jók, bár van, akinél a xillit hasmenést okoz. A mesterséges édesítőszereket hagyni kéne a fenébe.
3/4 anonim válasza:
Fruktózt teszünk, finom a lekvár, befőtt is.
4/4 anonim válasza:
én csináltam tavaly édesítőszeres (szacharinos) lekvárt és nem csak hogy mellékíze van de még savanyú is emellett szóval szerintem nem érdemes ezzel szórakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!