Egy teljesen kezdő számára mennyire nehéz jól megsütni
egy dobostortát?
Figyelt kérdés
Anyukámat szeretném meglepni születésnapja alkalmából egy tortával, és mivel nagyon szereti a dobostortát, ezt választottam. Az a gond, hogy egyedül még sosem sütöttem, tortához is csak krémet csináltam még, és félek, hogy elrontom a karamellt a tetején, vagy valami más, kevésbé látványos részét.
Olvastam, hogy vizes késsel kell bevágni a karamellt, ez igaz?
2013. júl. 4. 20:11
1/6 anonim válasza:
Ez így igaz. Én már hosszú évek óta sütök főzök,de nem merném bevállalni,mert már láttam hogy készül és elég macerás. Sütöttem már tortát,de biztosra mentem. Ilyesmivel azért nem is próbálkozom,mert ha elrontanám nagyon sajnálnám a hozzávalókat. Te biztos,hogy dobostortát szeretnél sütni kezdőként? Sok más finom és egyszerű torta recept van. Neked jó sütést, anyukádnak meg boldog születésnapot kívánok! :)
2013. júl. 4. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
2/6 A kérdező kommentje:
Az meg a másik baj, hogy ha teljesen elrontom, akkor elpazaroltam egy csomó mindent. :/
Epres vagy meggyes tortákkal szemeztem még, csak az a baj, hogy errefelé már majdnem 3 hete egy árva darabot sem láttam belőlük, ráadásul ebbe a tortába lehetőleg minél szebbet szeretnék.
Igazából nagyon szeretném megpróbálni a dobostorta sütését, mert ugye anyu kedvence, meg lenne némi sikerélmény is, ha esetleg sikerülne. Csak félek attól, hogy nem fog... :/
A jókívánságokat köszönöm!
2013. júl. 4. 20:50
3/6 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan csináld meg, bár ha van segítséged akkor kérd meg hogy a karamell is rendben legyen:)
Sok sikert, anyudnak sok boldog szülinapot! :)
2013. júl. 4. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 anonim válasza:
Én nem vállalkoznék rá kezdőként. Süss egy piskótát, csinálsz bele csokikrémet és kész.
2013. júl. 5. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
5/6 Ügyet Lenke válasza:
aki mer az nyer...nem számít, hogy kezdő vagy, ha van kis érzéked a sütéshez, valahol el kell kezdeni...olvass el pár receptet, nézz meg esetleg videót is ha találsz, s süssed, sok sikert :)
2013. júl. 5. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
6/6 anonim válasza:
Nem bántásból írom,de pont a teteje nem túl egyszerű.Nem szabad vizezni a kést.Megvan a technikája,hogy kell vágni.A karamell nagyon gyorsan hűl,könnyen beleragad a kés "vágás" közben.Süss inkább,egy hagyományos Dobos krémmel készült tortát,és vond be a saját krémjével,és díszítsd.Egy cukrász
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!