Kezdő szakácsként grízes tésztát szeretnék készíteni. Hogy lássak hozzá? (1 főre, többszöri étkezésre)
Figyelt kérdés
2013. máj. 10. 19:03
1/7 anonim válasza:
Forralj vizet, abban főzd meg a tésztát, majd szűrd le.
Közben kevés olajon pirítsd meg a grízt(búzadara) majd keverd össze a kifőtt tésztával.
Porcukorral, lekvárral ízesítve, jó étvágyat.
2/7 anonim válasza:
nehogy így csináld mert beletörik a fogad.A grízt 1.6-szoros lobogó vízzel fel kell önteni hogy megpuhuljon.
3/7 anonim válasza:
A megpirított grízt meg kell főzni, mert kemény lesz!
4/7 A kérdező kommentje:
Akkor most hogy? :S Az jó ha megpirítom és felöntöm egy kevés vízben amiben megfő, és úgy keverem bele a tésztát?
2013. máj. 10. 19:52
6/7 DarkLantern válasza:
Én hivatásos szakácsként azt mondom hogy 1 bögre grízt olajon piríts le, aztán öntsd fel 3/4 pohár vízzel, és addig főzd míg felszívja a vizet, és "morzsás" állagú lesz.
Aztán hozzákeverheted a megfőtt és lecsepegtett tésztát. Mivel a főtt tészta hivatalosan 24 óránál tovább nem tárolható, így a várható fogyasztás mértékében keverd be a tesztával. Bár ez csak éttermi előírás, otthon tárolhatod tovább is :)
7/7 anonim válasza:
Én jó barnára megpirítom pár kanál olajon a grízt és lassan adagolok vizet hozzá, míg puha nem lesz, majd teljesen lefőzöm róla vizet, jól megsózom, hogy finom íze legyen a pirított gríznek, különben íztelen lesz a tészta, majd a kifőtt és jól lecsepegtetett tésztával elkeverem. Fahéjas cukorral szoktuk enni és lekvárral, de én lecsóval is szeretem, ilyenkor nem cukrozom meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!