Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valakinek BEVÁLT kalács...

Van valakinek BEVÁLT kalács receptje?

Figyelt kérdés

nem fonva sütném, mert akkor nagyobb felszínen pirul meg és az olyan száraz, én meg valami puhát szeretnék


előre is köszi

és honlapokról csak akkor linkeljetek lécci, ha már kipróbáltátok


2013. jún. 30. 19:40
 1/2 anonim ***** válasza:

1000 db-hoz

157,1 kg BL55-ös liszt

5% élesztő

1% só

20% cukor

11,03% margarin

4% tejpor

1db tojás/ kg liszt

2% kakaó

51% víz


az élesztőt nem futtatjuk, csak bele a tálba, lehetőleg távol a sótól, mert az beindítja ha úgy csupaszon hozzáér és megerjed... és ezen kívül a szárazakat elkevered, mehet hozzá a vaj, folyadék és dagasztani min. 20 percig. utána lefedve konyha melegben, vagy hűtőben ( hideg kelesztés) keleszteni 40 percig, megfonni, tojáslével lekenni ekkor már a sütőnél a melegben 30 perc pihi, középidőben még egy réteg tojáslé, és mehet a sütőbe 220 fokon kb 40 perc és megsül.

a mértékegységekért bocsi, pék vagyok :) számold le darabra

2013. jún. 30. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

50 dkg liszt

2 evőkanál cukor

3 dl tej

2,5 dkg élesztő

2 tojás sárgája

0,5 dl olaj


Az élesztőt tejjel felfuttatjuk

A többi hozzávalóval jól kidolgozzuk.

(A tészta sima legyen)

Fél óráig pihentetjük.

Készíthetünk belőle lekváros buktát, túrós buktát, lekváros kiflit, fonott kalácsot is lehet belőle amit én sütök az nem szokott száraz lenni.

Ha elkészítettük akkor is pihentessük fél óráig.

Megkenjük tojással és 180° - on sütjük.

Az idő sütőtől függ.

2013. júl. 1. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!