Van valakinek BEVÁLT kalács receptje?
nem fonva sütném, mert akkor nagyobb felszínen pirul meg és az olyan száraz, én meg valami puhát szeretnék
előre is köszi
és honlapokról csak akkor linkeljetek lécci, ha már kipróbáltátok
1000 db-hoz
157,1 kg BL55-ös liszt
5% élesztő
1% só
20% cukor
11,03% margarin
4% tejpor
1db tojás/ kg liszt
2% kakaó
51% víz
az élesztőt nem futtatjuk, csak bele a tálba, lehetőleg távol a sótól, mert az beindítja ha úgy csupaszon hozzáér és megerjed... és ezen kívül a szárazakat elkevered, mehet hozzá a vaj, folyadék és dagasztani min. 20 percig. utána lefedve konyha melegben, vagy hűtőben ( hideg kelesztés) keleszteni 40 percig, megfonni, tojáslével lekenni ekkor már a sütőnél a melegben 30 perc pihi, középidőben még egy réteg tojáslé, és mehet a sütőbe 220 fokon kb 40 perc és megsül.
a mértékegységekért bocsi, pék vagyok :) számold le darabra
50 dkg liszt
2 evőkanál cukor
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 tojás sárgája
0,5 dl olaj
Az élesztőt tejjel felfuttatjuk
A többi hozzávalóval jól kidolgozzuk.
(A tészta sima legyen)
Fél óráig pihentetjük.
Készíthetünk belőle lekváros buktát, túrós buktát, lekváros kiflit, fonott kalácsot is lehet belőle amit én sütök az nem szokott száraz lenni.
Ha elkészítettük akkor is pihentessük fél óráig.
Megkenjük tojással és 180° - on sütjük.
Az idő sütőtől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!