Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A marcipánnal sütött kalács...

A marcipánnal sütött kalács receptjére vadászom. Ismerős valakinek?

Figyelt kérdés

A héten láttam a TV Paprikán, de nem volt időm leírni és neten sem találom. Elvileg a TV Paprika Magazin decemberi számában benne van, de ezért nem szeretném megvenni. Próbáltam rákeresni marcipánnal töltött kalácsként is, úgy van néhány találat, de ez nem az, amire én gondolok, mert ezek kelt tésztából készülnek, ami engem érdekel viszont sima gyúrt tészta volt.

Előre is köszönöm!


2008. dec. 7. 11:03
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
[link] itt regisztrálod magad és elolvashatod!
2008. dec. 7. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ezt már én is megtaláltam.

Egy gond van, hiába regisztráltam be, belépés után a recept helyett a következő mondattal találkozom:

"Hozzávalók 4 személyre:

A recept megtalálható a TV Paprika Magazin decemberi számában."

Szóval még mindig nem látom a fényt az alagút végén... :-)

2008. dec. 7. 20:14
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én is kerestem és egy fórumon találtam, bemásolom:


40dkg.liszt

3dkg. porcukor

5dkg. vaj

3dkg. élesztő

1db. tojás

15dkg. marcipán massza

5dkg. mazsola

10dkg. vegyes aszalt gyümölcs

2dl. tej

1db. citrom

kevés rum

3dkg. szeletelt mandul. só, őrölt szegfüszeg, őrölt fahéj, szerecsendió.


Az aszalt gyümölcsöket lelocsoljuk kevés vízzel kevert rummal. Az élesztőt cukorral, langyos tejben felfutatjuk.

A lisztbe belerakunk egy csipet sót és a fűszereket, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Hozzádolgozzuk az aszalt gyümölcsöket és a mandulát. Kelesztjük.

Miután megkelt, kinyújtuk, és a marcipánból készített rudat a közepébe tesszük. Ráhajtjuk a tésztát, összetekerjük.

Olajozott tepsibe tesszük, 190 fokos sütőben kb. 40-50.percig sütjük. Alaposan megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk porcukorral.

2008. dec. 17. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen és örök hálám!

Erre a receptre gondoltam. Holnap ki is próbálom.

Te megsütötted már? Ha igen, milyen lett? Megéri a próbát?

2008. dec. 17. 16:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!