A marcipánnal sütött kalács receptjére vadászom. Ismerős valakinek?
A héten láttam a TV Paprikán, de nem volt időm leírni és neten sem találom. Elvileg a TV Paprika Magazin decemberi számában benne van, de ezért nem szeretném megvenni. Próbáltam rákeresni marcipánnal töltött kalácsként is, úgy van néhány találat, de ez nem az, amire én gondolok, mert ezek kelt tésztából készülnek, ami engem érdekel viszont sima gyúrt tészta volt.
Előre is köszönöm!
Köszönöm, ezt már én is megtaláltam.
Egy gond van, hiába regisztráltam be, belépés után a recept helyett a következő mondattal találkozom:
"Hozzávalók 4 személyre:
A recept megtalálható a TV Paprika Magazin decemberi számában."
Szóval még mindig nem látom a fényt az alagút végén... :-)
Én is kerestem és egy fórumon találtam, bemásolom:
40dkg.liszt
3dkg. porcukor
5dkg. vaj
3dkg. élesztő
1db. tojás
15dkg. marcipán massza
5dkg. mazsola
10dkg. vegyes aszalt gyümölcs
2dl. tej
1db. citrom
kevés rum
3dkg. szeletelt mandul. só, őrölt szegfüszeg, őrölt fahéj, szerecsendió.
Az aszalt gyümölcsöket lelocsoljuk kevés vízzel kevert rummal. Az élesztőt cukorral, langyos tejben felfutatjuk.
A lisztbe belerakunk egy csipet sót és a fűszereket, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Hozzádolgozzuk az aszalt gyümölcsöket és a mandulát. Kelesztjük.
Miután megkelt, kinyújtuk, és a marcipánból készített rudat a közepébe tesszük. Ráhajtjuk a tésztát, összetekerjük.
Olajozott tepsibe tesszük, 190 fokos sütőben kb. 40-50.percig sütjük. Alaposan megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk porcukorral.
Köszönöm szépen és örök hálám!
Erre a receptre gondoltam. Holnap ki is próbálom.
Te megsütötted már? Ha igen, milyen lett? Megéri a próbát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!