Marcipánnal való bevonás?
Tortát szeretnék bevonni kinyújtható marcipánnal.Ehhez várnék tanácsokat a hiba elkerülése érdekében . :)
Még sosem csináltam ilyet és félek ,hogy valamit elrontok. Például,hogy: "megráncosodik" a marcipán ,nem tudom kinyújtani rendesen stb..
Hétvégén szeretném csak elkészíteni ,úgyhogy
A használattól számítva mikor kell elkezdeni kinyújtani ?
Valami a hőfokkal kapcsolatban ?Bocsi ,hogy ha hülyeséget kérdezek. :)
Mire figyeljek ,milyen trükkök ,tippek vannak ezzel kapcsolatban ?
És ,hogy ha bevontam utána azonnal lehet szelni ,hűtőbe be kell tenni ,ha igen mennyi időre ?
Nem "nyomja " el esetleg a torta ízét ,és bármilyen ízűre használhatom ?
Hogyan tudom "csipkézni " és "variálni"?
Sok kérdés ,úgy hogy...
Nagyon Köszönöm a válaszokat ! :)
Kétféleképpen tudod kinyújtani a marcipánt, vagy porcukos segítségével nyújtod ki (mint a süti tésztákat csak ebben az esetben liszt helyett porcukrot használsz), vagy két folpack között nyújtod ki. Közvetlenül akkor kell csak kinyújtanod, amikor be akarod vonni a tortát. Hőmérsékletre nincs előírás, szobahőmérséklet megfelel neki. Bevonás után azonnal szeletelhető, ha úgy tetszik.
Nem minden tortát lehet marcipánnal bevonni (a tejszínt tartalmazó krműeket felejtsd el ez esetben) Az ízt nem fogja elnyomni, nyugalom.
Sok sikert! :)
Köszi nagyon hasznos volt a válasz ! : )
Na ne már pont tartalmaz tejszínt [link]
ez esetben mit csináljak ???! :(
Egyébként te szerinted szamóca vagy áfonya lekvárral milyen a fent említett recept ?
kérlek ezt a tortát ne vond be semmivel!
azért van a felszeletelt piskótatekercs hogy feldobja, elég mutatós, ne félj
Érdekes ...Én feltettem pontosan itt egy olyan kérdést ,hogy BARBIE TORTÁT szeretnék sütni és tanácsokat várok.
Erre egy CUKRÁSZ(elviekben...) azt írta ,hogy szerinte csináljam EZZEL a torta recepttel és VONJAM BE kinyújtható marcipánnal...
:o Most akkor miről is beszélünk ?
kérlek ezt a tortát ne vond be semmivel!
azért van a felszeletelt piskótatekercs hogy feldobja, elég mutatós, ne félj
Ez most csak esztétikai tanács ,mert nem ez lenne a "lényeg " mivel ilyent szeretnék sütni
semmikép nem hagynám szimplán .
A házi marcipán pedig lehet ,hogy majd érdekel ...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!