




A legáltalánosabb a resztelt máj = ugyanúgy mint a pörkölt
Utána van még a rántott, azonkívül szoktam:
- a sertés májat kb. 2,5-3,0 cm vastag szeletekre vágod (csirke májat hagyd egészben!), borsozd be, szórd meg egy kis szerecsendióval is.
Bő zsírt (lehetőleg átlátszó edényben = jénaiban) melegíts, abba rakd a májat, tégy hozzá pár szem szemes borsot, 1-2 babérlevelet, egy-két kortynyi vizet és borítsd be. Csak annyi időre, míg a májból a véres lé kiforr, kisül, utána a födőt szedd le, várd meg visszasül zsírjára. Egy jó marék zúzott fokhagymát dobj bele a végén, de rögtön vedd is le a tűzről, a fokhagyma meg ne égjen.
Ami a főétkezésnél nem fogy el, hagyd a zsírban, majd ha kihűlt, kenyérre kenve a zsírját, és vékony szeletben ráborítva a májat, isteni vacsi lesz belőle!
- persze készíthetsz belőle májgombócot, májgaluskát is husilevesbe, vagy tavaszi zöldséglevesbe
- rizzsel-petrezselyemmel-fűszerekkel a májrizottó, akár sültek-rántottak mellé köretnek, akár egytálételnek
- töltött csirkénél a töltelék anyagaként
Nagyon köszönöm.
Végül megcsináltam. Egy részét lecsósan, a másik részét hasonlóan, mint amit ajánlottál, hogy zsírban, ízesítve süssem meg, csak mivel utólag olvastam a válaszodat, így másként ízesítettem. Viszont legközelebb a te változatod következik, mert igen jól hangzik:)





Látod, lecsósan meg még én nem csináltam.
Az, hogy ki milyen fűszereket használ, az szerintem egyáltalán nem kötelező, nem törvényszerű. Lehet, hogy az általad megszokott finomabb, mint amit én írtam!
De mint a sertésmáj tekintetében = variációk egy témára, és én is kaptam ötletet tőled (lecsósan), ez szerintem tök jó! Tetszik!
Örülök, hogy tudtam új ötletet adni:)
Valójában nem a megszokás dominált hogy hogyan fűszerezzem, hanem az ötlethiány:(:) Ezért is érdeklődtem itt recept után:)





Csak nyugodtan, én is szoktam így lenni, hogy sok minden van itthon, de hogy mit is kellene belőle főzni?????
És kérdezek, és szerencsére válaszolnak, és akkor már minden oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!