Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudnám a Fanta/Mirinda...

Hogyan tudnám a Fanta/Mirinda szeletet diabetikusan elkészíteni?

Figyelt kérdés

Anyósomék először jönnek hozzánk a hétvégén, és apósom cukorbeteg. Szeretnék valami sütit sütni nekik és úgy tudom, a Mirinda szeletet (Fanta szelet, Jaffa szelet, üdítős szelet... ezerféle neve van) nagyon szeretik mindketten. Azaz apósom csak szerette, amíg ki nem derült a cukorbaja, azóta nem nagyon sütkérezik anyósom se.

Hogyan tudnám diabetikusan elkészíteni ezt a sütit?

Lehetőleg a folyékony édesítőszert mellőzve...

2013. jún. 19. 19:42
 1/6 anonim ***** válasza:
A tésztába, a krémbe tehetsz porrá tört édesítőt is ( rá van írva mennyi cukornak felel meg )narancsos üdítőt pedig kapsz cukormenteset is.
2013. jún. 19. 19:46
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

nekem is cukorbeteg az apósom, a fittsütikről szoktam sütni, bár ő eszik néha sima sütit is! Ami a fittsütin van az jobban is néz ki!

remélem tudtam segíteni! :)

2013. jún. 19. 19:54
 3/6 anonim válasza:

Én ugyan ilyet süteményt nem szoktam készíteni, de cukor helyett mindenképpen Canderelt használnék. (édesítőpor)

Vaníliás cukor helyett vaníliarudat, ha megengedheted magadnak. Ha nem, akkor vaníliaaromát.

Az üdítőt pedig úgy oldanám meg, ha nem kapok cukormentes üdítőt, hogy vennék cukormentes szörpöt, és szénsavas üdítővel hígítanám. Például ilyet: [link]

2013. jún. 19. 19:56
 4/6 anonim válasza:

bocsánat, előző vagyok. Most vettem észre, mekkora hülyeséget írtam.

Szóval a szörpöt szénsavas ásványvízzel hígítanám, nem üdítővel. :)

2013. jún. 19. 19:59
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az ötleteket!

A porrá tört édesítőtabletta nagyon jó ötlet, fogalmam sincs, hogy nem jutott ez eszembe :)

2013. jún. 19. 20:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Én nagyon minimális cukorral készítem (tésztába 2 ev, túróba is 2 ev, tetejére is annyi) Ennyi van a nagy adagban, üdítő meg cukorente.
2013. jún. 19. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!