Ha ezt a receptet szeretném elkészíteni diabetikusan, hogyan csináljam?
Figyelt kérdés
A vaníliás cukor helyett vaníliaaromát használnék, a kristálycukor helyett pedig arányos mértékben porrá tört édesítőtablettát - a krémmel nincs is gond, de az omlós tésztánál nem lesz probléma, ha nem lesz meg a 3 rész liszt + 2 rész zsiradék + 1 rész cukor arány?
Ha nem lesz tökéletes állagú a tészta, mit tegyek hozzá?
Ha száraz, értelemszerűen tejföld, de ha túl nedves lesz? Lisztet? Nem fog túlságosan érződni rajta?
2013. jún. 20. 18:21
1/2 anonim válasza:
Szerintem ha nedves lessz a tészta túrbózd fel egy kis reszelt répával, és nem fog ártani a tésztának, de vigyázz vele mert sok vizet felvesz úgyhogy csak kis adagokat reszelj bele, cukor helyett szerintem használj nyírfacukrot, vagy stevia édesítőszert, vagy cukviát. Nem igazán vagyok járatos a diabetikus étrend dolgaival de az egyik diabetikus oldalon a sima fehér lisztet, mandula lisztel helyettesítette a blogger. :)
2/2 anonim válasza:
Igen, a liszttel szintén vigyázni kell, mivel az is megemeli a vércukor szintet, használj inkább tönkölylisztet és vigyázz arra, hogy az édesítők a sütés során veszítenek az édességükből, ezért alapból többet kell használni belőlük, mint a cukorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!