Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen az a raguleves?

Milyen az a raguleves?

Figyelt kérdés
2013. jún. 30. 13:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%

Húsos.

(És általában zöldséges is.)

Ezen kívül nincs sok megkötés, lehet benne még belsőség, tészta betét, lehet magyaros jellegű, lehet tejszínes/tejfölös...

2013. jún. 30. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
25%

Nem feltétlen húsos, ez hülyeség.


Van gombaragu, tofuragu (klasszikus koreai alapétel) is pl. és még sok más is. Inkább az az ismertetőjegye, hogy sűrű, levesbetétben gazdag, nehéz leves.


A ragu (ragout) a francia "pörkölt", annyit takar, hogy az egyforma méretekre vágott alapanyagok egyben főnek, szaftos és sűrű.


Alapvetően sokan a húsételeket értik alatta, pedig ez egyáltalán nem alapszabály; a magyarban is ugyanúgy pörkölt a gombapörkölt is ugyebár. De készülhet a ragu szinte bármiből, a cukkinitől kezdve a krumplin át a padlizsánig.

2013. jún. 30. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
aham, akkor a ragu az a leves, amit az éttermek találtak ki, hogy a tegnapról maradt kaját elfogadható néven tudják tálalni. (minden maradékból mehet bele)
2013. jún. 30. 14:57
 4/15 anonim ***** válasza:
50%

Érdekes a nézőpontod, tekintve, hogy a raguleves régebb óta létező dolog mint a modern éttermek, akik a maradékok maximális felhasználására törekednek.


Kiváló példája az évszázadok óta itthon is ismert ispékes leves, ami egy tojásos, szárnyas raguleves.


De ha már ennyire érdekel a téma, akkor kerüld a húsos palacsintát, bolognait, fasírtokat, brassóit, gulyást vagy hasonlókat, mert ezek igénytelenebb helyeken (ahova az előítéleteid alapján te jársz gondolom) a hulladékhús felhasználás legnépszerűbb formái Magyarországon.

2013. jún. 30. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
nem eszek ilyen helyeken, csak itthon, 95%-ban saját termesztésű/nevelésű/ alapanyagokból.
2013. jún. 30. 15:37
 6/15 anonim ***** válasza:
9%

[link]


Szóval, előfordulhat, hogy igénytelen étteremben maradékból készülnek az ilyen ételek, a mai világban viszont nagyon gyorsan be is fog zárni az a vendéglős, aki ilyesmire vetemedik. Gyorsan híre megy, ha nem tisztességes!


Nézd meg a linket, "ahány ház, annyi szokás"! Amelyikre katt, annak le tudod szedni a receptjét is. Valóban sokféle változata, és sokféle alapanyag-felhasználási lehetősége van!


A mi családunkban pl. a csirke szárny-nyak-belsőség, vagy a kockára vágott sertéshús-változat szokott asztalra kerülni. Én pl. mindkét variációt szeretem, különösen, ha még friss zöldborsó is akad bele!

2013. jún. 30. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
66%

"akkor a ragu az a leves, amit az éttermek találtak ki,..."


Nem, ezt te találtad ki, ne helyettesítsd a fantáziáddal a valóságot!

2013. jún. 30. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
64%
Remélem élvezi a kérdező, hogy lepontozhat mindenkit azért cserébe, hogy nem volt "igaza"...
2013. jún. 30. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
56%

Nem biztos, hogy a kérdező volt, aki lepontozott minket. Szokott ide járni valaki, aki kizárólag azzal foglalkozik, hogy esetenként végigmegy a válaszokon, és a feltett kérdés szempontjából akár helyes a válasz, akár nem, ő azzal szórakozik, hogy mindenkit lepontoz.

Könnyen meglehet, hogy ő volt.

2013. jún. 30. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:

eddig nem pontoztam, de ha ti így, akkor majd én is.

csak figyeljetek!

2013. jún. 30. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!