Mitől ragu a raguleves? Hogy kell elkészíteni? Főételek közt is van ragu? Párom raguimádó, azt sem tudom mi fán terem. Írnátok recepteket is?
Hozzávalók: 50-60 dkg bármilyen hús, 1 db közepes vöröhagyma,2 szál sárgarépa, pici zeller, kb. 10 dkg zöldborsó, 5-10 dkg gomba, 2 dl tejszín, tárkony,só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál liszt, 1-2 mokkáskanál citromlé, ízlés szerint.
Általában szárnyas húsból(csirke,v.pulykamell) készítem, de akár sertés húsból is készülhet. A húst kockákra vágom, a vöröshagymát zsiradékon megpárolom, majd hozzáadom a húst, sóval, borssal és a fokhagymával ízesítem, majd megszórom a liszttel. Utána felöntöm vízzel és tovább párolom. Ha kb. 70%-ban kész a hús a zöldségeket hozzá adom. Legvégén adom hozzá a gombát és a zöldborsót majd a tejszínt, egyet ha rottyan le lehet kapcsolni.Néha kis tésztát is szórok bele,de csak nagyon keveset. Édesanyám tárkonyecetet is tesz bele, én inkább citromlevet. Érdemes kipróbálni laktató és nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!