Adnátok nekem olyan süti recepteket, amit könnyű elkészíteni és sok emberre is egyszerű megsütni?
Én pogácsát sütnék. Az kiadós, és általában mindenki szereti. Nálunk a kedvenc a vajas pogácsa: 1 kg liszt, 0,5 kg Rama, 4 tojás, 5 dkg élesztő, 2 púpos teáskanál só. Én nem a megszokott módon készítem, de így hamar megkel, és finom, könnyű a tésztája: 2 dl tejbe beledarabolom minél apróbbra a margarint, teszek bele egy kiskanál cukrot, éa langyosra melegítem, míg elolvad a Rama, akkor beleteszem az élesztőt. A lisztet belerakom a kelesztőtálba, rá a só, 2 egész tojá, 2-nek csak a sárgája, a fehérjével kenem meg a végén. A felfuttatott élesztős, margarinos tejet ráöntöm, és bedagasztom. Mivel eleve a margarin is langyos, lefedve fele annyi idő alatt kel meg. Aztán ha megkelt, ujjnyi vastagra nyújtom, éles késsel kockázom a tetejét, és minél apróbbra kiszúrom, tepsiben még kicsit hagyom emelkedni, majd megkenem a felvert tojásfehérjével, be a forró sütőbe.
Bocs, hogy ilyen részletesen írtam, de ez nem a megszokott módszer. A férjed meg segítsen ám:-) Rengeteg lesz belőle. Sok boldogságot!!!
Meggyes lepényt vigyél!Egyszerűen elkészithető és mindenki szereti..,kivéve aki nem:D
Hozzávalók:
* 18 dkg sütőmargarin
* 35 dkg liszt
* 25 dkg kristálycukor
* 4 tojás
* 1 csomag sütőpor
* 5 dl kimagozott meggy
* 2 kiskanál fahéj
* a tepsi kikenéséhez sütőmargarin
* a tálaláshoz porcukor
Elkészítés:
Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájával meg a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük (nem kell megijedni, ha kicsit sűrűbb állagú), majd belepotyogtatjuk a kimagozott meggyszemeket, és meghintjük a fahéjjal. Forró sütőbe toljuk, és közepes lángon kb.35-40 percig sütjük. Még langyosan kockára vágjuk és meghintjük porcukorral.
"A meggyes lepényt lehet vajon más gyümölccsel helyettesíteni? Pl őszibarack? Vagy rebarbara?"
Igen akár ezt is tehetsz a tetejére!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!