Milyen diétás vagy light süti recepteket ismertek, amiket könnyü elkésziteni és finom?
Nálunk édesanyám és édesapám is diabeteses sajnos és mi ezt a 2 tortát szoktuk csinálni:
Túrótorta piros gyümölcsökkel
Hozzávalók: ½ kg sovány túró, 4 dl kefir, 2 dl cukormentes tejszín, 2 dkg zselatin, édesítőszer, 30 dkg piros gyümölcs.
Elkészítése: A túrót villával áttörjük, összekeverjük a kefirrel, az édesítőszerrel, majd a habbá vert tejszínnel. A zselatint 1 dl vízzel felmelegítjük és a túrómasszába keverjük, majd egy tortaformába öntjük. Hűtőbe tesszük és amikor a zselatin megkötött, rászórjuk a gyümölcsöket.
<- Ezt még sütni sem kell:)
Következő:
„Fogyókúrás” csokoládétorta
Hozzávalók: krémhez: 1 nagy doboz 0%-os joghurt (vagy 20 dkg 0%-os görög joghurt), 15-20 dkg sovány sajtkrém, 5 dkg étcsoki, 3 ek. barna nádcukor, 2 ek. erős kávé üresen; tésztához: 3 tojás, 8 dkg barna nádcukor, 1 ek. kukoricaliszt vagy keményítő, ½ zacskó sütőpor, 7 dkg liszt, 2 ek. kakaópor.
Elkészítése: A joghurtot egy tiszta konyharuhába öntöm, batyut formálok belőle, és egy fakanál segítségével néhány (kb. 3) órára egy nagy fazék fölé lógatom, hogy kicsöpögjön belőle a savó (ha lenne 0%-os görög joghurt, akkor ezt a lépést ki lehetne hagyni). A piskótához először megmérem a tál tömegét, amiben összekeverem a tésztát, és felírom egy cetlire, mert megjegyezni úgysem tudom. Ezután a tálba ütöm a tojásokat, hozzáadom a cukrot, és elektromos habverővel pár percig keverem, amíg habos és világossárga lesz. A tojáshab tetejére szitálom a sütőport, a kétféle lisztet és a kakaóport, és óvatosan összeforgatom. Ismét megmérem a tál tömegét (kanál és hasonlók nélkül), kivonom belőle az üres tálét, és elosztom kettővel. Ezzel megvan a tészta felének tömege. Egy 18 vagy 20 cm-es tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, ráteszem a mérlegre, lenullázom, és belekanalazom a tészta felét. Előmelegített sütőben, 160 fokon (légkeveréssel) kb. 25 percig sütöm. Kiszedem a formából, rácsra teszem hűlni, és hasonló módon megsütöm a maradék masszát is. A krémhez egy mikrózható tálba teszem a kávét és a csokoládét, és mikróban pár másodpercig melegítem, hogy a csokoládé elolvadjon. Simára keverem, hozzáadok 1 evőkanál cukrot, a krémsajt felét, és a lecsöpögtetett joghurt felét (ez kb. 10 dkg volt nálam). A maradék krémsajtot, joghurtot és barnacukrot alaposan összekeverem. Az egyik tortalapra kenem a fehér krémet, finoman rányomom a másik tésztalapot, és a tetejére kenem a kávés-csokis krémet. Tortadarával, étcsokoládé díszekkel vagy olvasztott csokoládéval dekorálom, és tálalás előtt 1-2 órára a hűtőbe teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!