Mondanátok nekem egyszerű recepteket, és hogy hogyan kell elkészíteni?
1. A tojásokat keményre főzzük, és meghámozzuk.
2. A tojások aljából levágunk egy szeletet, hogy talpra is állíthassuk őket, ha akarjuk.
3. Egy hegyes késsel cakkosan bevágjuk a fehérjét, és óvatosan kivesszük a sárgáját.
4. A tojások sárgáját összekeverjük a majonézzel, a reszelt sajttal, a mustárral, és sózzuk, borsozzuk.
5. Púposan visszatöltjük a fehérjébe, és rátesszük a "kalapokat".
6. Borsból alakítjuk ki a szemeket.
7. A sárgarépából vékony szeletet vágunk, majd kicsi háromszögeket, ez lesz a csibe csőre.
* 0,7 l paradicsomlé
* 3 ek liszt
* 3 ek olaj
* egy kisebb vöröshagyma
* víz
* betűtészta
* 3 ek cukor
* só
* bors
1. Az olajból és a lisztből rántást készítünk.
2. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük.
3. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot.
4. Felforraljuk, forralás után kb. 10 percig főzzük.
5. A betűtésztát sós vízben kifőzzük, csak tálaláskor tegyük a levesbe, mert megszívja magát.
6. Ha később felmelegítjük, egy kis vizet tegyünk bele, mert besűrűsödik.
Paprikás krumpl
iA hagyományos magyar ételek közül az egyik legnépszerűbb a paprikás krumpli. Nem hiába, hiszen elkészítése egyszerű és olcsó - az eredmény kiadós és kimondottan finom. Az alábbi recept a mi házias variációnk..
Hozzávalók
* 6-8 db burgonya
* 2 nagy fej vöröshagyma
* 4 pár virsli vagy 40 dkg lecsókolbász
* 20 dkg parasztkolbász (opcionális)
* 1 db paradicsom
* 1 db tv paprika(fehér)
* piros paprika(csípős/édes nemes)
* gulyáskrém (csípős/csemege)
* só,bors, olaj, víz
Elkészítés
1. Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd félrehúzva a tűzről megszórjuk egy-két evőkanálnyi pirospaprikával.
2. Miután jól elkeverjük és a paprika feloldódott, beletesszük a karikára vágott parasztkolbászt, kicsit megfuttatjuk, majd hozzátesszük a megtisztított és kockára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
3. Hozzáadjuk kettévágva a paradicsomot és paprikát, fűszerezzük (só, bors, esetleg Vegeta, ízlés szerint csípős vagy csemege gulyáskrém) és fedő alatt 10-15 percig főzzük.
4. Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, beletesszük a karikára vágott virslit vagy lecsókolbászt és kb. 5 perc alatt készre főzzük.
dinsztelni: világosra sütni
megfuttatni: kissé sütni
Spenót
1. A mirelit parajt=spenótot lábosba rakjuk, hozzáadjuk az előzetesen tejbe áztatott zsemlét.
2. Ízesítjük vegetával, fokhagymával és felöntjük még a 2 dl tejjel.
3. Forrásig főzzük, majd egy botmixerrel pürésítjük, hogy szép sima legyen az állaga.
Tükörtojást tudsz?
A válasz megírásának időpontja: ma 16:12
>Tükörtojást tudsz?
igen azt tudok.
A válasz megírásának időpontja: 04-23 23:15
ezeket énis megtudom csinálni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!