Miért hívják húslevesnek azt a levest is, ami húsleveskockával, tésztával fő, hús nélkül?
1. A húslevest is lehet tészta és hús nélkül enni. Én mindig is csak a levét és a zöldséget ettem meg belőle pl.
2. Ha akarod nevezheted fűszerlevesnek vagy kockalevesnek is. Az egyszerűség kedvéért hívják húslevesnek gondolom.
Nem tudom csak tippelek, mert hasonlít az íze a húsleves ízére.
Viszont a halászlevet, miért hívják halászlének, na ezt már tényleg még meg tippelni sem tudnám.
Szerintem az a leves, amiben tészta sincs, az zöldségleves.
A halászlevet meg ugye azért hívják úgy, mert halászok fogják a halat.
De a tésztával, fűszerekkel - esetleg húsleveskockával főzött húsleves, ami sose látott húst, az miért húsleves ?
Amúgy kérdező, ne haragudj, de ez puszta sz*rrágás :)
Manapság már habtejszínnel készítik a tiramisut egyesek, tojást még csak köszönőviszonyból sem ismer, mégis hívhatják tiramisunak. Akkor a fűszeres leves is lehet húsleves.
Ne haragudj, de azért tettem fel a kérdést, mert tényelg érdekel, hogy miért van így vagy hogy másnak is eszébe jutott-e már ez.
Nem pedig sz..rrágásból. Ha te annak érzed, egészségedre.
Én annak érzem, mert a mai világban sajnos mindenkinek joga van mindent mindennek hívni.
Hidd el, én sem repesek az örömtől, ha valaki a porból készített gulyására ráfogja, hogy az gulyás, de ha nem az...akkor mi? porosgulyás? Na érted. Sajnos emiatt nem fogják megkülönböztetni. Amíg otthon eszik egyedül, addig mindegy is.
#4:
És akkor most eljutottunk arra a pontra, hogy ha a babaolaj kisbabáknak készül akkor a nprafogóolaj...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!