Csilisbabot itthon hogy lehet készíteni?
Én így szoktam:
Megfőzöd a darálthúst, rá chili por,amivel összefőzöd, bele kukoria, bab, ezt is összefőzöd és kész! Biztos lehet másféleképpen profibban :) De én így szoktam, és nagyon finom.
Én így csinálom:
2 fej vöröshagymát apróra szelek és kevés olajban megdinsztelem, bele teszek kb. 50 dkg darálthúst. Amikor a husi kifehéredett, megszórom Kotányi csilisbab fúszerkeverékkel, 2 nagyobb gerezd zúzott fokhagymával, oraganóval és vegetával. Majd az egészet addig sütöm amíg elfővi a levét. Ekkor teszek bele egy kis doboz sürített paradicsomot, és egy kevés vizet.
Beleöntök levével együtt 1 doboz morzsolt kukorica konzervet, és 2 doboz vörösbab konzervet.
Jól összeforralom, de főzni már nem szükséges. Ha nem érzem elég csípősnek, akkor teszek még bele csilit.
Imádjuk.... :-)
Én konzervet szoktam használni, és nagyon jó.
Csirkemellet hagymán megpirítok, hozzáadom a konzerv csilis babot, kukoricát, és egy kicsi liszttel sűrítem.
10 perc alatt kész, és nagyon finom.
a múltkor egy fergeteges mexikói fiestát csaptunk a kertben, ahol mexikói kajákat csináltam(hozzá csak tequila alapú koktélokat ittunk). Én a chilis bab receptjét innen vettem, és egyszerűen fantasztikus!!!
a lap alján találod, mexikói bab darált hússal néven fut.
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!