Vettünk a LIDL-be Tiradel márkájú rizst "A" minőségűt.Nem tudjuk hogyan kell megcsinálni!!!! SEFÍTSETEK S.O.S
2013. jún. 21. 17:24
1/8 anonim válasza:
felteszel egy fazék vizet forrni, sózod, majd ha felforrt teszel bele pár marék rizst (nem tudom hány főre kell) kb. fél óra alatt megfő.
2013. jún. 21. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 zabmester válasza:
A rizst nem úgy főzzük, mint a tésztát, hogy csak akkor tesszük bele, amikor már forr a víz.
"Hivatalosan" a rizs mennyiségének kétszerese legyen a víz, és meg kell sózni, aztán feltenni főni. Szóval ha egy bögre rizs, akkor két bögre víz. Először megmosod a rizst, lecsepegteted, utána olajon picit megpirítod, aztán felöntöd kétszer annyi vízzel, és megsózod. Addig főzöd, amíg a víz el nem tűnik, és csak a rizs marad.
De egyébként milyen háztartás az, ahol senki sem főzött még rizst?
2013. jún. 21. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
ha az első mondatot nekem szántad,akkor nem értelek, mert én is azt írtam, hogy akkor tegye bele, ha felforrt. (első válaszoló voltam.)
2013. jún. 21. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Zabmester: pl. olyan háztartás, mint az enyém, csak zacskós rizst veszek.
2013. jún. 21. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
ugyanúgy, mint bármelyik rizst. zsiradékon megfuttatod pár percig, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöd.
átkevered, lefeded, hagyod, hogy felszívja , elfője ezt a vizet. utána ritkafogú villával átkevered, hátrateszed a gázon, lefeded dupla konyharuhával. kb 20 perc múlva, pergős, szép állagú a rizs. sózni is kell, amikor a vizet adjuk hozzá, ízlés szerint.
2013. jún. 21. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Rizst kétféleképeen főznek Japán módon és potyogós módon.A Japán ragacsos puhára főzött nem pirítják a vízbe tesznek olajat míg a potyogósnál olajon pirítják kicsit és úgy öntik fel vízzel.A Japán módnál több víz kell!
2013. jún. 21. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Pirosseggű pávián és lomposfarkú kismókus félresikerült mutációja legyek ha tudom miért kell a rizsnek potyogni!Sok esetben nincs is normálisan meegfőzve!
2013. jún. 21. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 zabmester válasza:
Első, pontosan azt írtam, hogy NEM akkor kell vízbe tenni, ha felforrt a víz :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!