Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell rizst főzni?

Hogy kell rizst főzni?

Figyelt kérdés

Mennyi olaj kell 2 bögre rizs alá?

Meddig kell rajta sütni és mennyi időt töltenek a vízben?


2012. dec. 22. 13:42
1 2
 1/11 doboszoli ***** válasza:
28%
Kereső!!!
2012. dec. 22. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Én így főzöm: Átmosom a rizst,és annyi vízzel amennyi ellepi,feltezem a gázra. Mennyiségtől függően kb.15 perc alatt beszívja,és kész.
2012. dec. 22. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 vagyokakilehetek ***** válasza:
0%

most sütni vagy főzni akarod?


főzéshez mi a fenének kellene olaj?

vegyél gyorsrizst. beteszed lobogó vízbe 4-8-12 perc fajtától függően. oszt jól van.

2012. dec. 22. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
49%
2-es vagyok megint. Kis lángon,közben néha kevergetve.
2012. dec. 22. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Olaj ahhoz kell, hogy meg piritsa. Kérdező, pici olaj kell, kb egy teaskanalnyi. Fehéredesig kell a rizst piritani, utána kétszeres mennyiségű vízzel fel önteni -en forroval szoktam- pici só bele. En felforralom, aztán lezárom a gazt es kb félóra alatt megpuhul. Lényeg, hogy a fedő jol zár jon es ne nezegesd,
2012. dec. 22. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
33%
Mondjuk én csak tejberizst szoktam főzni. Előbb megfőzöm vízzel ahogy fentebb leírtam,aztán ugyan úgy cukros tejjel.
2012. dec. 22. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
*ugyanúgy
2012. dec. 22. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
5ös jól mondja!! :)
2012. dec. 22. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 zati19 válasza:
52%
Sokan kötözködnek, férfi létemre igyekszem kielégítő választ adni! Pár hónapja próbáltam utánajárni, miért kell pirítani a rizst, de a google nem adott választ. Szomszédom szakács volt, mondta, mert más az íze, ez olyan, mint amikor a tarhonyát is pirítják főzés előtt. Én 1-2 evőkanál olajban szoktam, biztos, ami biztos alapon. :) Mikor fehérebb lesz, akkor öntöm fel dupla mennyiségű vízzel, fél kg rizshez 1,5 nagyonkiskanál sót és apróra vágott petrezselymet szoktam még tenni. Fedő nélkül addig főzöm, míg a víz már nem látszik, ekkor elzárom, és ráteszem a fedőt 20-30 percre. Sajnos rizsfüggő, de általában pont jó! ;) Aki olyan receptet ad, hogy legyen benne ételízesítő/leveskocka/tasakos rizs, stb., már lapozok is, mert nem tud főzni! Ez a másik tanácsom, mert csak járatják a pofájukat! Azért főz az ember maga, hogy ne a bolti ízfokozós vackokkal legyen tele a szervezete! Persze ez csak egy vélemény... Sok sikert hozzá! :)
2012. dec. 22. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 zati19 válasza:
Jah, és NEM SZABAD KEVERGETNI! Mert itt ilyen agymenés is volt... Csak a legelején, mikor felöntöd vízzel, utána már ne, mert mikor kezd puhulni, szét fog töredezni, és trutymós lehet! Valamint kevésbé ragad össze, ha előtte a rizst megmosod (kimosod a rizsport), aztán jól lecsepegteted.
2012. dec. 22. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!