Hogy kell rizst főzni?
Figyelt kérdés
Mennyi olaj kell 2 bögre rizs alá?
Meddig kell rajta sütni és mennyi időt töltenek a vízben?
2012. dec. 22. 13:42
2/11 anonim válasza:
Én így főzöm: Átmosom a rizst,és annyi vízzel amennyi ellepi,feltezem a gázra. Mennyiségtől függően kb.15 perc alatt beszívja,és kész.
3/11 vagyokakilehetek válasza:
most sütni vagy főzni akarod?
főzéshez mi a fenének kellene olaj?
vegyél gyorsrizst. beteszed lobogó vízbe 4-8-12 perc fajtától függően. oszt jól van.
4/11 anonim válasza:
2-es vagyok megint. Kis lángon,közben néha kevergetve.
5/11 anonim válasza:
Olaj ahhoz kell, hogy meg piritsa. Kérdező, pici olaj kell, kb egy teaskanalnyi. Fehéredesig kell a rizst piritani, utána kétszeres mennyiségű vízzel fel önteni -en forroval szoktam- pici só bele. En felforralom, aztán lezárom a gazt es kb félóra alatt megpuhul. Lényeg, hogy a fedő jol zár jon es ne nezegesd,
6/11 anonim válasza:
Mondjuk én csak tejberizst szoktam főzni. Előbb megfőzöm vízzel ahogy fentebb leírtam,aztán ugyan úgy cukros tejjel.
9/11 zati19 válasza:
Sokan kötözködnek, férfi létemre igyekszem kielégítő választ adni! Pár hónapja próbáltam utánajárni, miért kell pirítani a rizst, de a google nem adott választ. Szomszédom szakács volt, mondta, mert más az íze, ez olyan, mint amikor a tarhonyát is pirítják főzés előtt. Én 1-2 evőkanál olajban szoktam, biztos, ami biztos alapon. :) Mikor fehérebb lesz, akkor öntöm fel dupla mennyiségű vízzel, fél kg rizshez 1,5 nagyonkiskanál sót és apróra vágott petrezselymet szoktam még tenni. Fedő nélkül addig főzöm, míg a víz már nem látszik, ekkor elzárom, és ráteszem a fedőt 20-30 percre. Sajnos rizsfüggő, de általában pont jó! ;) Aki olyan receptet ad, hogy legyen benne ételízesítő/leveskocka/tasakos rizs, stb., már lapozok is, mert nem tud főzni! Ez a másik tanácsom, mert csak járatják a pofájukat! Azért főz az ember maga, hogy ne a bolti ízfokozós vackokkal legyen tele a szervezete! Persze ez csak egy vélemény... Sok sikert hozzá! :)
10/11 zati19 válasza:
Jah, és NEM SZABAD KEVERGETNI! Mert itt ilyen agymenés is volt... Csak a legelején, mikor felöntöd vízzel, utána már ne, mert mikor kezd puhulni, szét fog töredezni, és trutymós lehet! Valamint kevésbé ragad össze, ha előtte a rizst megmosod (kimosod a rizsport), aztán jól lecsepegteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!