Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell rizst főzni?

Hogy kell rizst főzni?

Figyelt kérdés

2012. dec. 17. 16:58
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Látom másnak sincs kedve ezt a lerágott csontot megválaszolni. Én már többször leirtam, és pontot is vesztettem, pedig a rizsem Isteni finom. Rizs kérdésben mindig megy a lepontozgatás.
2012. dec. 17. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
74%
Én úgy szoktam hogy egy evőkanálnyi olajat odateszek egy edénybe,pár pillanat múlva beleteszem a rizst,ha egy bögrével,akkor két bögre vizet öntök hozzá,szóval mindig a dupláját,majd egy kis ételízesítőt,és hagyom főlni,amikor már elfőtte a vizet lekapcsolom,és fedőt teszek rá.Kavargatni nem szabad.
2012. dec. 17. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
80%

Ez egy tipikusan olyan dolog a konyhában, amit mindenki másképp csinál és mindenki másra esküszik.

Nos, én így szoktam:

Mielőtt feltenném a rizst 2x-3x átmosom. Kb. dupla annyi vizet engedek rá, mint amennyi a rizs, tehát bőven ellepi. Teszek a vízbe sót és felteszem főni. Mikor már majdnem az összes vizet elfőtte elzárom, fedőt teszek rá és állni hagyom kb. 5-10 percre. (Ennyi idő alatt beszívja a maradék vizet is) És kész.

2012. dec. 17. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 doboszoli ***** válasza:
0%
Használd a keresőt, és válassz módszert!
2012. dec. 17. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Megmosom a rizst. Bő sós vízbe (ha forrni kezd ) belerakom, majd addig főzöm, míg nem roppan. Ha kész, leöntöd a vizet, átmosod a rizst hideg víz en, leszűröd, tálalod. Ez a legegyszerűbb. Semmivel sem rosszabb, mint a többi.
2012. dec. 17. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
56%
megveszed a tasakos rizst, és megfőzöd.
2012. dec. 17. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

1 pohár rizs, 2 pohár víz 1 leveskocka a végén egy kevés margarin vagy vaj

20 perc a mikroban a legnagyobb fokozaton így hozzá se kell nyúlni

vagy tűzhelyen 20 p. de itt az utolsó 5-6 percben nem árt kavargatni.

2012. dec. 17. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én másfélszer annyi vizet rakok hozzá, miután felforrt, takarékra veszem és lefedem, amire elfövi a vizet, jó lesz. Barna rizsnél meg előtte fél órára beáztatom, és dupla annyi vízbe rakom (tehát 1 bögre rizshez 2 bögre víz) - bár eleve ebben áztatom be. Mindkét az esetben megsózom.

Nagymamám meg is pirította olajon a rizst, úgy is finom volt. Amint látod, több módon lehet ezt is elkészíteni, szerintem főleg szokás kérdése, a végeredmény szinte ugyanaz.

Amúgy fel lehet még dobni azzal, ha ételízesítőt teszel a vízbe, vagy más egyéb fűszert, van fent pár recept a neten.

2012. dec. 17. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja, és azt vettem még észre, hogy az edény is befolyásolja, hogy mennyi víz kell a rizshez.
2012. dec. 17. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

üdv.

Én így csinálom: Szűrön jól átmosom.Kevés olajat melegitek edénybe (pl: vok),utána kicsit megpiritom.Aztán bő vízzel felöntöm,vegetával fűszerezem.Fedő alatt kb 15-20percig főzöm.

2012. dec. 18. 02:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!