Ez egy tipikusan olyan dolog a konyhában, amit mindenki másképp csinál és mindenki másra esküszik.
Nos, én így szoktam:
Mielőtt feltenném a rizst 2x-3x átmosom. Kb. dupla annyi vizet engedek rá, mint amennyi a rizs, tehát bőven ellepi. Teszek a vízbe sót és felteszem főni. Mikor már majdnem az összes vizet elfőtte elzárom, fedőt teszek rá és állni hagyom kb. 5-10 percre. (Ennyi idő alatt beszívja a maradék vizet is) És kész.
1 pohár rizs, 2 pohár víz 1 leveskocka a végén egy kevés margarin vagy vaj
20 perc a mikroban a legnagyobb fokozaton így hozzá se kell nyúlni
vagy tűzhelyen 20 p. de itt az utolsó 5-6 percben nem árt kavargatni.
Én másfélszer annyi vizet rakok hozzá, miután felforrt, takarékra veszem és lefedem, amire elfövi a vizet, jó lesz. Barna rizsnél meg előtte fél órára beáztatom, és dupla annyi vízbe rakom (tehát 1 bögre rizshez 2 bögre víz) - bár eleve ebben áztatom be. Mindkét az esetben megsózom.
Nagymamám meg is pirította olajon a rizst, úgy is finom volt. Amint látod, több módon lehet ezt is elkészíteni, szerintem főleg szokás kérdése, a végeredmény szinte ugyanaz.
Amúgy fel lehet még dobni azzal, ha ételízesítőt teszel a vízbe, vagy más egyéb fűszert, van fent pár recept a neten.
üdv.
Én így csinálom: Szűrön jól átmosom.Kevés olajat melegitek edénybe (pl: vok),utána kicsit megpiritom.Aztán bő vízzel felöntöm,vegetával fűszerezem.Fedő alatt kb 15-20percig főzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!