Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy nem romlik meg a gyros-os...

Hogy nem romlik meg a gyros-osnál a hús, mikor ott forog egész nap a nyárson a melegben?

Figyelt kérdés
2013. jún. 20. 14:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért, mert a túlzott melegben a tűzön a baktérium elpusztul. Vagy nedvességmegvonás miatt "kiszárad" a baktérium. (Gondolom.) :)
2013. jún. 20. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 gömbicica ***** válasza:

szia :-)

jó a kérdés, ezen ár én is elgondolkodtam.

8-10 kiló biztos fent van egy ilyen rudon kezdetben.

sül-sül, aztán nap végén megmarad, lehütik? ujra kezdik?

vagy lesütik az egészet, és elrakják sülve?

talán a só, és a füszerek? bár ezt nem pácolják, csak izesitik.

Hát most nem lettél okosabb :-D

2013. jún. 20. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A 80-100 fokon folyamatosan sülő húst szerinted mit érdekli, hogy a levegő hőmérséklete épp 25 vagy 35 fok? :D Ennyi erővel attól is félhetnél, hogy a sütőben sokáig, alacsony hőmérsékleten sülő hús megromlik.


Tegnap is volt egy ilyen kérdés, hogy a tűzhelyről levett forró étel megromlik-e a melegben és hogy ne tegye-e be azonnal a hűtőbe. Matek fail.

2013. jún. 20. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

nem dicsekvésként, de sivatagi országokban ettem a legjobb gyrost.. arra nagyon ügyelnek, ne maradjon másnapra..illetve ott olyan volt, hogy éjjel is nyitvatartottak, mert akkor volt csak igazi jövés-menés, élet..persze a hőmérséklet hűlt egy kicsit, talán 38 sem volt..

de a gyros az sosem betegített meg senkit...

igaz, ott bárányhús volt zömében....


ja, a sülő hús nem tudja, hogy hány fok van a bódé előtt...csak azt, hogy sülnie kell...

2013. jún. 20. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem a kánikulára gondoltam, hanem, hogy folyamatosan a tűzön van, akár napokig, esténként visszahűtve, amíg el nem fogy.

Köszönöm a válaszokat.

2013. jún. 20. 15:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát szerintem minden nap újat sütnek, a kihűlt és "visszasütött hús" elég gáz...
2013. jún. 20. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!