Hogy nem romlik meg a gyros-osnál a hús, mikor ott forog egész nap a nyárson a melegben?
szia :-)
jó a kérdés, ezen ár én is elgondolkodtam.
8-10 kiló biztos fent van egy ilyen rudon kezdetben.
sül-sül, aztán nap végén megmarad, lehütik? ujra kezdik?
vagy lesütik az egészet, és elrakják sülve?
talán a só, és a füszerek? bár ezt nem pácolják, csak izesitik.
Hát most nem lettél okosabb :-D
A 80-100 fokon folyamatosan sülő húst szerinted mit érdekli, hogy a levegő hőmérséklete épp 25 vagy 35 fok? :D Ennyi erővel attól is félhetnél, hogy a sütőben sokáig, alacsony hőmérsékleten sülő hús megromlik.
Tegnap is volt egy ilyen kérdés, hogy a tűzhelyről levett forró étel megromlik-e a melegben és hogy ne tegye-e be azonnal a hűtőbe. Matek fail.
nem dicsekvésként, de sivatagi országokban ettem a legjobb gyrost.. arra nagyon ügyelnek, ne maradjon másnapra..illetve ott olyan volt, hogy éjjel is nyitvatartottak, mert akkor volt csak igazi jövés-menés, élet..persze a hőmérséklet hűlt egy kicsit, talán 38 sem volt..
de a gyros az sosem betegített meg senkit...
igaz, ott bárányhús volt zömében....
ja, a sülő hús nem tudja, hogy hány fok van a bódé előtt...csak azt, hogy sülnie kell...
Nem a kánikulára gondoltam, hanem, hogy folyamatosan a tűzön van, akár napokig, esténként visszahűtve, amíg el nem fogy.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!