Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bodzavirágból bodzabort...

Bodzavirágból bodzabort akartam készíteni. Előírás sz. Csináltam (1l bodzavirág+5 l. víz+ 1 kg cukorból szirup+citromkarikák+2 kanál sör).3hete nem csinál semmit a lé, csak bekocsonyásodott, zselés lett. Hol rontottam el? Vagy az egész smafu?

Figyelt kérdés
2013. jún. 14. 15:12
 1/2 Doroff ***** válasza:
Nehezen tudom elképzelni, hogy a bodza virágjából - nem pedig a bogyóból - bor készüljön. Ezzel a módszerrel inkább bodzaitalt készítettél, de annak elég három nap érés. Ha azután nem tartósítod vagy nem teszed hűtőbe, megromlik. Szerintem, ez történt...
2013. jún. 15. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, bizonyosan igazad van. A receptet nem magamtól találtam ki: Pelle Józsefné: Nagyanyámtól tanultam c. szakácskönyv 122.oldalán található. (A bodzaszörpöt jól ismerem, de most túl sok volt a bodzavirágom, ezért gondoltam, h. hasznosítom így is.
2013. jún. 16. 10:49

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!