Hogyan kell szép, pergős rizst csinálni? Megpirítottam olajon, felöntöttem vízzel (forróval, ez volt a baj? ) és utána szépen kevergetve elpárolgott róla a víz, de nem különállnak a rizsszemek, hanem egyben van az egész, olyan, mint a kása.
Figyelt kérdés
2013. jún. 15. 18:07
1/3 anonim válasza:
a forró vízzel nincs baj, azzal kell felengedni a rizs mennyiségének másfél-kétszeresével. egyszer kell megkeverni és lefedve főzni. amikor felszívta a vizet, villával átforgatni, majd félrehúzni, lefedve dupla konyharuhával letakarni és hagyni legalább 15 percet. addigra megdagad rendesen és külön fognak állni a szemek. mindig villával lazítsd, a fakanál összetöri.
2/3 anonim válasza:
Fózés közben amikor már rajta van víz nem szabad megkeverni : 3/4 -vízet főzd el róla majd . tedd rá fedőt ,és zárd el tüzet alatta. A gőzben kidagad ,és pergős lesz..
3/3 anonim válasza:
Kimosod a rizst, merthogy ennek elmulasztása miatt tapad össze. Másfélszeres mennyiségű hideg vízzel, sóval, fűszerekkel, lefedve felteszed főni. A főzés alatt folyamatosan legyen lefedve, használj üveget. Ha látod, hogy elkezdett forrni a víz, vedd takarékra. Mennyiségtől függően 10-12 perc alatt kész. Leveszed a tűzről, eltávolítod a fedőt, villával összekevered, tálalod. Nem kell olajjal szórakozni, az ételnek legyen íze, ne a köretnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!