A farsangi fánk tésztájába egész tojás kell, vagy csak a a tojás sárgája?
Figyelt kérdés
Egyik recept egész tojást ír a másik meg csak a sárgáját :2013. jún. 4. 13:57
1/5 anonim válasza:
A tojássárgája puhán tartja a tésztát, a fehérje szárítja. Ha kimondottan jót akarsz csak a sárgáját tedd bele. Egy kupica rum sem árt neki, azt mondják a profik, hogy kevésbé szívja fel az olajat, ha van benne. Vigyázz, aroma nem jó, mert az alkohol a lényeg, nem az íz. Az olaj hőfoka is lényeges. Ha túl forró a közepe esetleg nem sül át, ha nem elég meleg akkor nagyon olajos lesz a fánkod. Közepes tűz kell.
2/5 anonim válasza:
A fehérje ugyan nem szárítja! Az miért jó ha lottyadt a tészta? A fehérje haraphatóvá teszi!Milyen lenne a piskóta pld ha nem volna fehérje benne?
3/5 anonim válasza:
A kérdésre válaszolj ne a válaszra, és ne keverd össze a piskótát a kőtessel. Más tészta.
4/5 anonim válasza:
Elvileg csak sárgája, de én nem szoktam tökölni a különválasztással, mindig egész tojást használok, és még soha nem rontottam el vele.
Elfogultság, és nagyképűség nélkül mondhatom, egész tojás használatával is minden szempontból tökéletes a farsangi fánkom.
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek :
Nem tudtam eldönteni melyik verzió jó igy 2félét dagasztottam be .
Nálam az erdemény az a tészta kisülés után lazább könnyebb szerkezetű volt amibe csak a sárgáját tettem ,és a 40% rumot . szebben is kelt .
Az is finom amibe egész tojást tettem : ez is szépen kelt ebbe nem tettem rumot : de ez kicsit tömörebb lett és nem lett szép magas és szalagos :
2013. jún. 4. 17:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!