Hogy kell a tarhonyát megfőzni?
Én a következőképp készítem:
1 bögre tarhonyához 1,25 (tehát 1 és még egynegyed) bögre vizet számolok.
Bekapcsolom a sütőt 150-160 fokra, tehát olyan közepes melegre.
Felteszem a vizet egy lábosban forralni.
Egy másik lábosban, kis lángon, állandóan kevergetve kevés olajon megpiritom a tarhonyát.
Amikor felforrt a víz (ennyi idő elég a tarhonya megpirításához), akkor ráöntöm a vizet a tarhonyára, teszek bele 2 mokkás kanál vegetát, egyszer átkeverem, és ráteszek egy fedőt.
Beteszem a sütőbe, 20 perc múlva kiveszem, és kész.
Szerintem ez a legegyszerűbb, és a legkevesebb gond van vele. Nem kell (sőt nem szabad kevergetni), mert akkor összetörik, és összeragad.
Ha így készíted, akkor mindig gurulós tarhonyát csinálsz.
A rizst ugyanígy készítem, csak ott az arány: 1 bögre rízshez, másfél bögre víz kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!