Ki mit szokott köretnek készíteni a húsok mellé?
Már kezdem unni, hogy semmi jó nem jut eszembe; mindig csak a rizs meg a krumpli és ezek változatai. Ha valakinek van valami jó ötlete ezeken kívül, akkor írja már meg azt is, hogy azt hogyan készíti el és milyen húshoz tálalja.
Köszi!
Egyszerű ez, amit megkívánok.
Én pasiként önellátóan főzögetek itthon, nagyon ritka a sima krumpli/rizs mint köret, mert kölyökkoromban mindig az volt.
Legutóbb fogtam egy halom zöldséget és meggrilleztem a hús mellé, gomba, cukkini, stb. Sokszor csinálok tartalmasabb salátát is valami dressinggel. Ha rizs, akkor csakis jázminrizs (mert finom illatos), de amellé is dobok a tányérra egy kis párolt zöldséget (zöldbab, sárgarépa, akármi). Aztán van hogy csinálok a hús mellé valami mártást és akkor már lehet mellé krumpli alapú cucc is, burgonyafánk, krokett... Nagyritkán a szlovákos knédlit is csinálom, de az évente vagy egyszer, hússal, mártással vagy káposztával. Aztán ami még eszembe jut az arab kenyér+saláta a grillezett húshoz.
Grillezett húsokhoz szoktam hagymás hajdniát készíteni. 2-3 közepes fej vöröshagyma karikákra vágva, oliván megpirítom, majd a jó alaposan megmosott hajdinát ráteszem és sós melegvízzel fölengedem, annyival amennyi ellepi. Lefedve takarékon kb 20 perc.
Kuszkuszt próbáltad már? Pörkölthöz nagyon finom.
Bulgur: olyan mint a rízs, de mégsem. Nem hízlal és mindenféle rizses étel elkészíthető belőle kalóriaszegényebb változatban is.
Szoktam még csirkecomb mellé olyat, hogy paradicsom, cukkini, ezeket karikára vágom, 220 fokos sütőben 15 percig sütöm, majd kiveszem és rákarikázok mozzarellát majd visszateszem még úgy kb 5 percre. Ja sózni is kell. Nagyon finom, nekem ez a kedvencem.
Ez is krumpli, de számomra új, és jól hangzik.
Héjában főtt krumplit megpucolni, lereszelni. Kivajazott tepsibe 1 réteg, rá ételízesítő és só (min.), majd tejföl, sajt (reszelt)....és így tovább. A tetején sajt legyen, és így be a sütőbe egy rövid időre közepes lángon.
Húshoz és magához is ajánlják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!