Szeretnék köretnek a sonka mellé valami finom tojásos salátát készíteni?
Nem tudom, hogy kell, mert vendégségben ettem ilyet. Mexikói zöldség keverék és főtt tojás volt benne. Valamilyen tejfölös mustáros mártásban. Ha van valakinek ötlete, akkor megköszönném.
Esetleg csak párolt zöldséget keverjem össze főtt tojással? Meg valami krémet hozzá?
Szerintem te a kaszinó tojásra gondolsz:
Nem tudom, milyen lehetett, nem tudod felhívni őket. Én tartármártást szoktam csinálni, és abba szoktam főtt tojást karikázni. Néha trapistasajt-kockákat is teszek bele.
Ez nagyon finom sonkával.
Olyan salátára gondolok, ahol a fehérje össze van vágva a apróra, a sárgája meg bele van törve a tejfölös masszába. És még van benne vegyes zöldség is, mint a francia vagy mexikói salátákban.
Sajnos a néni, akinél ilyet ettem meghalt, így tőle nem tudom megkérdezni :-(
Francia salátába darabolj tojást!
De hiszen tudod Te ezt!:)
A szószt hogyan kell csinálni?
Tejföl, mustár, tojássárgája
Kell még bele valami?
Milyen fűszerek?
Esetleg olaj?
Nem tudom elképzelni :-(
Szia!
1 nyers tojás sárgáját, 1 nagy evőkanál mustárt,2 evőkanál cukorral elkeversz!Kb. 4-5 dl olajat szépen apránként adagolva,gyors ütemben hozzákeversz(ajánlom az elektromos habverőt,kézimixert).Ha minden oké elkezd sűrű krémmé válni,szép sima lesz.Ha "átok ül a dolgon" akkor folyós marad,nem veszi fel az anyag az olajat.Ez akkor fordul elő ha lassan kevered,vagy ha egyszerre sok olajat öntesz rá.Ezt javíthatod még egy kis mustár hozzáadásával!
Ha meg van a majonézed,sózd meg ízlésed szerint.Tégy hozzá néhány kanál tejfölt,keverd bele,majd ízesítsd citromlével vagy ecettel(az ecetet abban az esetben ajánlom ha azt szeretnéd, hogy a majonézmártásod "kemény" maradjon,kevesebb kell belőle így nem hígít annyira mint a citromlé,bár az utóbbi aromásabb ízt ad,finomabb).
Fűszerezd fehér borssal(óvatosan),és sózz utána ha kell!Természetesen mustárt,cukrot,tejfölt is tehetsz még bele utólag,ahogyan a Te ízlésednek megfelel.
Tejszínt is használhatsz,de az is hígít rajta!
Ez kb. 7-8 dl majonézmártást add majd néked ,elegendő akár bő két kilónyi salátához!
Sok sikert!:)
Kedves utolsó.
Köszönöm a válaszod. De én a főtt tojás sárgája a krémbe verziót keresem.
Szia!
Bocs!Nem voltam(vagy nagyon is) elég konkrét!
Akkor főzz keményre tojást,szedd ki a sárgáját,törd össze!A fehérjét vágd cikkekre vagy kockára!
És ezeket keverd bele a majonézmártásodba!
Persze csak annyiba amennyi kell hozzá! Ezt öntheted a francia vagy mexikói salátaalapodra!
Ha kérdeznél még erről kérlek írd le!:)
Szia
Tudom, hogy már kötözködésnek hangzik, de nem az.
Valahogy nem vagyok híve a nyerstojás a krémbe verziónak. Ezért is örültem mindig a néni salijának, mert tudtam, hogy nincs benne nyers tojás.
Szerintetek, ha egyszerűen összetöröm a tojássárgákat (főve), és kikeverem tejföl, mustár keverékével, meg egy kis só, bors, akkor az ehető lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!