Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki tud még receptet a TOCSI-ra?

Ki tud még receptet a TOCSI-ra?

Figyelt kérdés

én úgy csinálom, hogy ledarálom a krumplit, a fokhagymát, liszttel összekeverem adok hozzá 1 tojást és olyan állagot kapok ami kis erőfeszítéssel kavarható.aztán olajat forrósítok és evőkanál méretű szabálytalan alakú tocsikat pirosra sütök.majd tejföllel és sajttal tálalom.még melegen jó.

Tud még valaki ilyesmi receptet?

És a Tocsira más nevet?

Ki hogy hívja?? =)


2009. okt. 9. 16:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Lepcsánka:)

De amúgy én is így csinálom!

Hajdú-Biharban lepcsánka:P

2009. okt. 9. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
ja..nem egészen..sok sót és borsot is teszek bele!!
2009. okt. 9. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én a tócsni nevet ismerem rá, ezt Egerben tanultam, illetve nálunk a macok név használatos, Jász-Kun megyében lakom:)
2009. okt. 9. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és mi itthon csak úgy magában esszük, de párom viszont ketchuppal:) Előző voltam.
2009. okt. 9. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi is úgy csináljuk csak még teszünk bele sót,borsot.Aztán forró olajban kanállal beleszaggatjuk és megsütjük:)

Magába tálaljuk,van mellé sajt és tejföl aki akar tesz rá(én nem szeretem úgy).

Mi is macoknak hívjuk:)

[Heves m.]

14/L

2009. okt. 9. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim válasza:
100%

Mi is magában esszük. Én a tócsni és a krumplibaba neveket ismerem ^^

És azt hiszem reszelt krumplival csináljuk

2009. okt. 9. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
92%

Én nem darálom hanem reszelem a krumplit,és 1 nagy pohár kefirt is öntök bele.Ugyan úgy sütöm ki ahogy Te,és mi is tejföllel sajttal esszük.

Nálunk krumpli prószának hívják.(Zala megye)

Néha cifrázzuk is,teszek bele sonkát vagy bacont,nem rontja el.Lehet ezt sütőben is sütni,beleöntöm kb ujjnyi vastagon a tepsibe beteszem sülni.Kb 10 perc múlva amikor már nem folyik szórok rá sonkát,bacont,meglocsolom tejföllel,és reszelek rá sajtot.Így sütöm készre,nagyon fini így is.

2009. okt. 9. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
92%

17,39 vagyok.

Azt elfelejtettem,hogy még vágok rá lila hagyma karikákat is:-)))

2009. okt. 9. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

A 17:39-nek üzenem, hogy Te 2 különböző kajáról beszélsz! Én is zalai vagyok, de már máshol élek, a krumplisprószát szinte csak zalában ismerik. A prósza tepsiben sül és aludtejes (kefires) ahogy mondod, a tócsi, vagy tócsni elterjedtebb olajban sül és fűszeresebb ahogy azt már leírtátok.

Ha esetleg még nem próbáltátok, javaslom a tócsitésztába forgatott rántott csirkemellet, én élek halok érte. Az étlapokon borzasként emlegetik, de kevés helyen ettem igazán jót, mert szerintem tócsit sem tudnak csinálni sok helyen...

2009. okt. 9. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

17,39 vagyok.

Ugyanarról az ételről beszélünk,csak többféle képen készül és többféle neve van.

Nálunk prósza,és nem csak sütőben lehet sütni.

[link]

2009. okt. 9. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!