Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sóágyon sült csirke - mi lesz...

Sóágyon sült csirke - mi lesz a sóval?

Figyelt kérdés

Holnap sóágyon sült csirkét fogok sütni ebédre, életemben először csinálnám. A kérdésem annyi, hogy a só a tepsibe nem fog belekeményedni? Ha igen, hogyan tudom kiszedni?

Teflonos tepsiben süssem, vagy inkább jénaiban?

Ha tennék alá alufóliát, akkor az jó lenne?


2013. jún. 7. 20:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

mi rendszeresen készítünk sónsült csirkét

egy rozzantabb tepsit használunk erre a célra (nem a legjobb teflonosat)

jénaiban még sose csináltuk és alufóliát se tettünk alá

egyszerűen ki lehet tördelni belőle a sót


szóval a tanácsom az hogy ne most fogd be a legjobb tepsidet:)


remélem sikerül majd!

2013. jún. 7. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Simán ki lehet majd szedni a sót, mert zsíros lesz a csirkebőrből kisült zsírtól. Én a múltkor úgy jártam, hogy mabgalica oldalast sütöttem són, és olyan sós lett, hogy alig bírtuk megenni!
2013. jún. 7. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Nem sok értelme van az ilyen sütésnek mert a szaft is elveszik. Csak annyi az előnye hogy nem ég le a csirke mert a só porózus!
2013. jún. 7. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

azért szeretem az így készült csirkét mert valahogy finom íze lesz (még fűszerek nélkül is) piros és ropogós lesz a bőre a csirkének úgy hogy a húsa puha és szaftos

csak egy kiló só a tepsibe aztán rá a combdarabok vagy az egész csirke nyami mennyei eledel lesz belőle

2013. jún. 7. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Sütőpapírt tegyél a tepsi aljára, akkor nem ragad le.
2013. jún. 7. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Újonnan berendezett háztartás, sajnos(?) nincs rossz tepsim. Van egy kis aranyos teflonos, egy régi gáztepsi (nem tudom, az talán jó lenne? de annak az aljára nem tudom olyan vastagságban leteríteni a sót, maximum ha 3-4 kilót használok, az meg kicsit túlzás lenne egy kb. 1 kiló 30 dekás csirkéhez...), meg a jénai...

A sütőpapíros megoldás viszont nem rossz :)

2013. jún. 8. 08:59
 7/10 anonim ***** válasza:

akkor próbáld ki sütőpapírral:)

még úgy nem csináltam de ha működik akkor mindenképp jelezz vissza:)

2013. jún. 8. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

amúgy a só nem igazán ragadt eddig bele sosem:)

azért írtam csak a rosszabb tepsit mert én félek attól hogy a só réteg összekarcolja a teflonréteget

2013. jún. 8. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem ragad bele a só! Mosogatásnál, áztatásnál meg szépen feloldódik majd!
2013. jún. 10. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Alufóliát tettem alá, de tényleg nem keményedett meg a só, sőt, szinte krémes volt a pipiből kisülő szafttól :)
2013. jún. 11. 17:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!