Sóágyon sült csirke - mi lesz a sóval?
Holnap sóágyon sült csirkét fogok sütni ebédre, életemben először csinálnám. A kérdésem annyi, hogy a só a tepsibe nem fog belekeményedni? Ha igen, hogyan tudom kiszedni?
Teflonos tepsiben süssem, vagy inkább jénaiban?
Ha tennék alá alufóliát, akkor az jó lenne?
mi rendszeresen készítünk sónsült csirkét
egy rozzantabb tepsit használunk erre a célra (nem a legjobb teflonosat)
jénaiban még sose csináltuk és alufóliát se tettünk alá
egyszerűen ki lehet tördelni belőle a sót
szóval a tanácsom az hogy ne most fogd be a legjobb tepsidet:)
remélem sikerül majd!
azért szeretem az így készült csirkét mert valahogy finom íze lesz (még fűszerek nélkül is) piros és ropogós lesz a bőre a csirkének úgy hogy a húsa puha és szaftos
csak egy kiló só a tepsibe aztán rá a combdarabok vagy az egész csirke nyami mennyei eledel lesz belőle
Újonnan berendezett háztartás, sajnos(?) nincs rossz tepsim. Van egy kis aranyos teflonos, egy régi gáztepsi (nem tudom, az talán jó lenne? de annak az aljára nem tudom olyan vastagságban leteríteni a sót, maximum ha 3-4 kilót használok, az meg kicsit túlzás lenne egy kb. 1 kiló 30 dekás csirkéhez...), meg a jénai...
A sütőpapíros megoldás viszont nem rossz :)
akkor próbáld ki sütőpapírral:)
még úgy nem csináltam de ha működik akkor mindenképp jelezz vissza:)
amúgy a só nem igazán ragadt eddig bele sosem:)
azért írtam csak a rosszabb tepsit mert én félek attól hogy a só réteg összekarcolja a teflonréteget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!