Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel fűszerezzem a pangasius...

Mivel fűszerezzem a pangasius filét ha grillezni szeretném?

Figyelt kérdés
2013. jún. 5. 11:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hal fűszerkeverékkel. De a pangasius kiolvadás után atomjaira fog hullani, a grillrácson meg főleg.
2013. jún. 5. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
47%

[link]


Az elmúlt 2 hétben amíg fogyóztam, 2x pároltam a pangasius-filét ezen a nokedli-szaggatón. Pároltam és nem grilleztem!!!

(Persze ha normál párolód van, az is jó, én nem akartam egy szelet filének elővenni)


Sóztam, borsoztam, sülthús-fűszerkeverékkel, és ízvarázs ételízesítővel szórtam meg. Az igaz, hogy itt-ott elvált kisebb darabokra még úgy is, hogy 2 db lapáttal fordítottam, de azért még nem kellett kanállal kiszednem.

2013. jún. 5. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 ivilicious ***** válasza:
100%

citrom,bor és fokhagyma granulátum.


amúgy..a pangasiust azóta nem eszem,h ezt elolvastam,érdekes:


A Mérgező PANGASIUS hal.


(igen az, amit Te is ettél már)


Mekong folyó a legszennyezettebb folyó a bolygón és csak itt tenyésztik!


A Mekong-delta partvidékén folyó "tenyésztés" minden képzeletet felülmúl. A szűk halketrecekben (állati és emberi ürülékek között) hatvan-nyolcvan cápaharcsa vergődik egy négyzetméteren. Az állatokat döghússal, dél-amerikai csontliszttel, génmanipulált táppal, szójahulladékkal, szerves szeméttel etetik. Egy pangasiushoz képest a tápos csirke fejedelmi ínyenc. A halakat antibiotikummal tömik, nehogy elpusztuljanak a fertőzött vízben, és kínai injekciókkal kezelik.


Felfedezték, hogy ha az ivarérett példányokat terhes nők vizeletéből kivont hormonnal oltják be, akkor a hal négyszer gyorsabban növekszik, mint természetes környezetében. Az olcsó hal mohó vámszedőinek ez sem elég: a feldolgozás előtt foszfáttal etetik az állatokat, a foszfát ugyanis megköti a vizet, így húszszázalékos súlynövekedés is elérhető fagyasztáskor. Nem árt tehát észben tartani, hogy olcsó halnak híg a leve.


Milyen vízben is tenyésztik a Pangasius halakat? Arzén, nehézfém, a poliklórozott bifenilek (PCB-k), DDT és metabolitjai (DDTs), fémszennyeződések, klórvegyületek (CHLs), hexaklór-ciklohexán izomerek (HCHs), és hexaklórbenzol (HCB), ugyhogy ez a fogyasztoba mind-mind belejut.

2013. jún. 5. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 ivilicious ***** válasza:
bor helyett bors:)))
2013. jún. 5. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

"a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. (tudomásunk szerint hazánkban elsőként) bevizsgáltatta a sokak által kedvelt vietnami cápaharcsát. A laboratórium a cég megrendelése alapján három nehézfémre: higanyra, kadmiumra, ólomra, illetve poliklórozott bifenilekre (PCB-kre) vizsgálta be a halhúst. Ezek az elemek, illetve vegyületek ugyanis nemcsak mérgezőek, hanem bizonyos szennyezések indikátoraként is működnek; ha az állatokat nem kielégítő technológiával tartják, szennyezett takarmánnyal táplálják, várható, hogy húsuk a megengedettnél több nehézfémet, vagy más, nem-kívánatos anyagot fog tartalmazni.


A hazai vizsgálatok nem mutattak ki nehézfémet


Bármilyen meglepő, a vietnami származású pangáziuszban a Spar által megrendelt vizsgálatok során nem volt kimutatható egyik nem-kívánatos anyag sem. Más szóval: mennyiségük az egészségügyi határérték alatt volt. Mikrobiológiai elemzéseket a cég nem rendelt meg, ezért a labor a rendelkezésére bocsátott mintákban mást nem is vizsgált."

Szóval ha félévente egyszer megeszem, talán életben maradok. (Persze csak ha finom lesz, ha nem, akkor nem veszek többet)

2013. jún. 5. 12:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Sosem tudjuk, hogy amit megveszünk az üzletben, és jóízűen megesszük, abban valójában mi is van?


Megdöbbenve olvastam éppen ma a Tesco-reklám újságban:

"gluténmentes kenőmájas" !!!!!


Értitek, a kenőmájas gluténmentes változatban! A glutén a búzaliszt egyik összetevője!!!! Hogy is kerül a kenőmájasba a liszt??????


Szóval arral, hogy mikor miben mi van, arról ennyit!

2013. jún. 5. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát persze, ha valaki látná a nyomorgó boylercsirkéket itt az országunkban, soha nem venne boltban csirkét sem. Láttam libákat egymás hegyén-hátán, büdösben, iszonyat körülmények között és mégis milyen drága a magyar libamáj. Most megnéztem, a pangasius zacskójára az van írva, aquakultúrában tenyésztve. Ami vicces, mert nyilván vízben volt a hal, nem máshol, de ezek szerint talán nem egy piszkos tengerben. Egyébként nem esett szét és nagyon finom lett. Azt csináltam, hogy kiolvaszottam, bekentem mustár-oliva-bors-só-fokhagymakrém keverékével, és 2 óra múlv meggrilleztem, egyik oldalát 17 percig, másik oldalát 9 percig. Teljesen ehető lett, sőt finom.
2013. jún. 5. 20:13

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!