Mivel fűszerezzem a pangasius filét ha grillezni szeretném?
Az elmúlt 2 hétben amíg fogyóztam, 2x pároltam a pangasius-filét ezen a nokedli-szaggatón. Pároltam és nem grilleztem!!!
(Persze ha normál párolód van, az is jó, én nem akartam egy szelet filének elővenni)
Sóztam, borsoztam, sülthús-fűszerkeverékkel, és ízvarázs ételízesítővel szórtam meg. Az igaz, hogy itt-ott elvált kisebb darabokra még úgy is, hogy 2 db lapáttal fordítottam, de azért még nem kellett kanállal kiszednem.
citrom,bor és fokhagyma granulátum.
amúgy..a pangasiust azóta nem eszem,h ezt elolvastam,érdekes:
A Mérgező PANGASIUS hal.
(igen az, amit Te is ettél már)
Mekong folyó a legszennyezettebb folyó a bolygón és csak itt tenyésztik!
A Mekong-delta partvidékén folyó "tenyésztés" minden képzeletet felülmúl. A szűk halketrecekben (állati és emberi ürülékek között) hatvan-nyolcvan cápaharcsa vergődik egy négyzetméteren. Az állatokat döghússal, dél-amerikai csontliszttel, génmanipulált táppal, szójahulladékkal, szerves szeméttel etetik. Egy pangasiushoz képest a tápos csirke fejedelmi ínyenc. A halakat antibiotikummal tömik, nehogy elpusztuljanak a fertőzött vízben, és kínai injekciókkal kezelik.
Felfedezték, hogy ha az ivarérett példányokat terhes nők vizeletéből kivont hormonnal oltják be, akkor a hal négyszer gyorsabban növekszik, mint természetes környezetében. Az olcsó hal mohó vámszedőinek ez sem elég: a feldolgozás előtt foszfáttal etetik az állatokat, a foszfát ugyanis megköti a vizet, így húszszázalékos súlynövekedés is elérhető fagyasztáskor. Nem árt tehát észben tartani, hogy olcsó halnak híg a leve.
Milyen vízben is tenyésztik a Pangasius halakat? Arzén, nehézfém, a poliklórozott bifenilek (PCB-k), DDT és metabolitjai (DDTs), fémszennyeződések, klórvegyületek (CHLs), hexaklór-ciklohexán izomerek (HCHs), és hexaklórbenzol (HCB), ugyhogy ez a fogyasztoba mind-mind belejut.
"a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. (tudomásunk szerint hazánkban elsőként) bevizsgáltatta a sokak által kedvelt vietnami cápaharcsát. A laboratórium a cég megrendelése alapján három nehézfémre: higanyra, kadmiumra, ólomra, illetve poliklórozott bifenilekre (PCB-kre) vizsgálta be a halhúst. Ezek az elemek, illetve vegyületek ugyanis nemcsak mérgezőek, hanem bizonyos szennyezések indikátoraként is működnek; ha az állatokat nem kielégítő technológiával tartják, szennyezett takarmánnyal táplálják, várható, hogy húsuk a megengedettnél több nehézfémet, vagy más, nem-kívánatos anyagot fog tartalmazni.
A hazai vizsgálatok nem mutattak ki nehézfémet
Bármilyen meglepő, a vietnami származású pangáziuszban a Spar által megrendelt vizsgálatok során nem volt kimutatható egyik nem-kívánatos anyag sem. Más szóval: mennyiségük az egészségügyi határérték alatt volt. Mikrobiológiai elemzéseket a cég nem rendelt meg, ezért a labor a rendelkezésére bocsátott mintákban mást nem is vizsgált."
Szóval ha félévente egyszer megeszem, talán életben maradok. (Persze csak ha finom lesz, ha nem, akkor nem veszek többet)
Sosem tudjuk, hogy amit megveszünk az üzletben, és jóízűen megesszük, abban valójában mi is van?
Megdöbbenve olvastam éppen ma a Tesco-reklám újságban:
"gluténmentes kenőmájas" !!!!!
Értitek, a kenőmájas gluténmentes változatban! A glutén a búzaliszt egyik összetevője!!!! Hogy is kerül a kenőmájasba a liszt??????
Szóval arral, hogy mikor miben mi van, arról ennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!