Finomak a grillezett ételek?
Mi a túró keserű? O.o
Nem kell hozzá zsiradék, csak a szabad tüzön/hőn készül el a hús, zöldség, pillecukor. Finom füstös ízt ad nekik.
A grillezés nagyon jó bulielem társaságban. Önmagában is szórakoztató. Ha jól csinálod, akkor nem sok akkor sokkal jobb, mint hasonló étel a konyhában.
Én azt javaslom, hogy ne elektromos vagy gázzal működő készüléket vegyél, hanem faszénnel működőt.
Nem keserű az étel, csak ha odaégeted, de azt meg ki is kell dobni. Húsokon kívül sokféle zöldséget, sajtokat is lehet grillezni, s azok is finomak.
A húsokhoz kell a legtöbb odafigyelés, mert könnyű kiszárítani őket. Ezt elkerülendő be szokták pácolni előre, s sütögetés közben is kenegetni kell a páclével.
Köret ezekhez nem is kell egyébként, csak friss puha kenyér, vagy üde idénysaláta, esetleg savanyúság.
Arra érdemes figyelni a nyílt tűzön készült ételekkel, hogy ne legyen túlságosan rendszeres. A megégett ételt pedig nem szabad megenni, bármennyire is sokba került. (Persze ez minden kajára igaz)
Valakinek lekoppant a feje a s a piros kézen landolt?
Mi a baj a második válasszal. Teljesen korrekt minden szempontból.
Elsőt értem, nem a kérdésre felel, s nem is felel meg a valóságnak.
LOL:
Bocsi, hogy közbe-kérdezek:
Most tervezek elektromosat venni, a II. emeletre mégsem vihetem a szeneset.
De miért nem jó az elektromos?
Nyugi!
Munkába lendült a lepontozó-brigád, minden kérdésnél mennek sorba, és szinte minden választ, akár jó, akár rossz, válogatás nélkül pontozzák le!
Hogy a fenébe nem lehet kitiltani őket!!!????
LOL: nevű válaszoló-kérdező:
Nem arról van szó, hogy az nem jó. A kérdező kerti használatra gondolt. A füstíz különleges aromát ad az ételnek, legyen szó bográcsban készült egytálételről, grillezésről, nyárson sütésről. Olyannyira, hogy az igazi mesterek a fa fajtáját is aszerint szerzik be, hogy mit fognak süti-főzni. (Van olyan, amit nem is szabad használni.)
Az elektromos vagy gázzal működő grillezővel is keletkezik szép kéreg a húsokon, belül omlós lehet, ugyanúgy, mint a parázson készült esetében. De az a természetes, semmihez sem hasonlítható aroma, amit szabad tűzön érsz, semmihez sem hasonlítható.
Lakásba javasolom neked pl. a lávaköves grillezőt, ha főleg húsokat sütögetnél.
De akár egy serpenyő is megteszi, amelynek belül bordái vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!