Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valakinek jól bevált házilag...

Valakinek jól bevált házilag készített fondant vagy marcipán?

Figyelt kérdés
2013. máj. 24. 19:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Régen csináltam marcipánt. Héjas mandulát vettem, azt be kell áztatni forró vízbe, hogy eljöjjön a haja. Tök jó móka, ahogy kipattannak a magok a héjból.

Aztán simán ledaráltam a mandulát, persze az igazi marcipánhoz nagyon finomra kellene őrölni, de nekem így is jó volt. Tettem hozzá tojás fehérjét, meg porcukrot, így egy jól gyúrható masszát kaptam. Úgy emlékszem, hogy egy csomag mandulához elég volt egy tojás fehérje, cukor meg ízlés szerint. Tömb alakúra formáztam és olvasztott tortabevonóval vagy étcsokoládéval vontam be. Aztán a hűtőben szépen megdermedt. Isteni finom volt. Nem is tudom mostanában miért nem csináltam.

2013. máj. 24. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

[link]


Ezt használom már majdnem egy éve, mindig bevált :)! Színezni is lehet, eddig a folyékony színezékkel színeztem a fondant, most majd por alapúval fogom.


Marcipánhoz pedig ezt:

[link]


Ez is nagyon bevált, ezt régebb óta készítem :)

2013. máj. 25. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!