Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fondant vagy marcipán?

Fondant vagy marcipán?

Figyelt kérdés
Egy nagyon kedves ismerősömnek én fogom megsütni és dekorálni az esküvői tortáját. Kérése szerint fehér lesz... na és itt jön a kérdés. Maga a torta gesztenyés lesz. Mit javasoltok, a bevonáshoz fondantot vagy marcipánt használjak? Mi szól ellene, mi mellette? :)

2013. ápr. 7. 06:06
 1/4 anonim ***** válasza:

A nővéreméké marcipános volt, s bár elég drága, de jobb esetben egyszer van az embernek esküvője. Finomabb, elegánsabb, s bár nem hófehér festés nélkül, mint a fondant, ennyi szerintem belefér (vagy fehérre fested).

A legutóbb én is marcipános bevonattal készítettem egyet, mert mégiscsak, számomra "alkalomhoz illőbb". S finom is. A szakmai részéhez nem tudok hozzászólni, feltehetően nem ázik el/nem sérül, ha megfelelően bánsz vele.

2013. ápr. 7. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
en biztos marcipannal csinalnam. szerintem jobban is megy a gesztenyehez, finomabb is, minosegibb.
2013. ápr. 7. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia


A marcipánt színezni kell, hogy fehér legyen, a fondant meg ugye alapjáraton vakító, makulátlan hófehér. Tehát az is kérdés, mennyi időt akarsz/tudsz rászánni (illetve pénzt).

Szerintem alapvetően nem kell túlízesíteni a tortákat, ha a rumos vagy meggyes gesztenye dominál a kellően jó piskóta (kakaósat ajánlok) mellé, akkor a fondant íze is "elfér", tehát ízhatásban nem lesz durva vagy harsogó, ha jól csinálod és nem túl vastag a borítás a tortán. Aki meg nem szereti a tömény édest, az úgyis a tányérján hagyja a marcipánt is meg a fondant-ot is... Szokták mondani, hogy a marcipán "előkelőbb", nemesebb anyag, ami valahol így is van, viszont a fondant-al ugyanolyan szépeket lehet alkotni, és főleg egy alkalmi toránál amit előre gondosan megtervez az ember és nyilván törekszik hogy hatásos legyen, ott szerintem már senki nem azt fogja pontoni, hogy marcipán vagy fondant-e, hanem hogy a végeredmény mennyire üt látványban és ízben...

Szóval én a magam részéről azt szoktam mondani, hogy ha ragaszkodnak hozzá akkor marcipánnal csinálom a borítást, de nyilván ez az árban is meglátszik. Ám alapvetően fondant-nal szoktam dolgozni...

2013. ápr. 7. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek :)
2013. máj. 5. 22:06

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!