Fondant vagy marcipán?
A nővéreméké marcipános volt, s bár elég drága, de jobb esetben egyszer van az embernek esküvője. Finomabb, elegánsabb, s bár nem hófehér festés nélkül, mint a fondant, ennyi szerintem belefér (vagy fehérre fested).
A legutóbb én is marcipános bevonattal készítettem egyet, mert mégiscsak, számomra "alkalomhoz illőbb". S finom is. A szakmai részéhez nem tudok hozzászólni, feltehetően nem ázik el/nem sérül, ha megfelelően bánsz vele.
Szia
A marcipánt színezni kell, hogy fehér legyen, a fondant meg ugye alapjáraton vakító, makulátlan hófehér. Tehát az is kérdés, mennyi időt akarsz/tudsz rászánni (illetve pénzt).
Szerintem alapvetően nem kell túlízesíteni a tortákat, ha a rumos vagy meggyes gesztenye dominál a kellően jó piskóta (kakaósat ajánlok) mellé, akkor a fondant íze is "elfér", tehát ízhatásban nem lesz durva vagy harsogó, ha jól csinálod és nem túl vastag a borítás a tortán. Aki meg nem szereti a tömény édest, az úgyis a tányérján hagyja a marcipánt is meg a fondant-ot is... Szokták mondani, hogy a marcipán "előkelőbb", nemesebb anyag, ami valahol így is van, viszont a fondant-al ugyanolyan szépeket lehet alkotni, és főleg egy alkalmi toránál amit előre gondosan megtervez az ember és nyilván törekszik hogy hatásos legyen, ott szerintem már senki nem azt fogja pontoni, hogy marcipán vagy fondant-e, hanem hogy a végeredmény mennyire üt látványban és ízben...
Szóval én a magam részéről azt szoktam mondani, hogy ha ragaszkodnak hozzá akkor marcipánnal csinálom a borítást, de nyilván ez az árban is meglátszik. Ám alapvetően fondant-nal szoktam dolgozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!