Túrós tészta, milyen túróból? Németországban.
sziasztok,
szeretnék a hazai ízek miatt egy kis túrós tésztát főzni, viszont itt egyetlen boltban sem találtam a haza túróhoz hasonló állagút. vettem egy doboz speisequarkot(jobbhíján) de se a szaga, sem az állaga nem hasonlít ahhoz, amit szívesen egy túrós tészta mellé csapnék :)
szóval van valami ötletetek, mit csináljak?
köszi
A frischkäse az ami itt a túró, az darabos is. De az sem az a száraz túró. Száraz túrót csak a magyarok gyártanak.
Amúgy a túró egy sajt fajta így minden más országban sajtok között keressed, mert a túrósítás egy sajtkészítési eljárás.
Még török boltban érdemes megnézni.
Èn már nem vágyom a magyra túróra, elég azt otthon ennia ha otthon vagyok. Már átálltam a német konyhára, néha csinálok egy pörköltet, de elég ritkán.
A speisequark az olyan, mint az áttört, krémes túró, nem jó.
A frischkäse a darabos, bár valóban nem száraz, de szerintem jó lesz.
Ha pontosan magyar jellegű túrót akarsz, akkor keress egy orosz boltot a közelben, még 30.000-es kisvárosokban is van legalább egy. Ott több keleti terméket lehet kapni, általában száraz túrót is!
A ricotta teljesen más, egyszer próbáltam, mert olyan menő dolognak hangzik az olasz receptekben, gondoltam, biztosan finom, hát leginkább ízetlennek mondanám. Más a technológia is, savótúrónak is nevezik, a sajtkészítésnél visszamaradt savóból készítik, tehát egy melléktermék, míg a mi túrónkat teljes vagy fölözött tejből készítik, sokkal értékesebb, és ízletesebb.
A Frischkäse hasonlít rá a németeknél tényleg a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!