Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túrós tészta, milyen túróból?...

Túrós tészta, milyen túróból? Németországban.

Figyelt kérdés

sziasztok,

szeretnék a hazai ízek miatt egy kis túrós tésztát főzni, viszont itt egyetlen boltban sem találtam a haza túróhoz hasonló állagút. vettem egy doboz speisequarkot(jobbhíján) de se a szaga, sem az állaga nem hasonlít ahhoz, amit szívesen egy túrós tészta mellé csapnék :)

szóval van valami ötletetek, mit csináljak?

köszi

2013. máj. 15. 13:14
 1/8 A kérdező kommentje:
a speisequark szagra és ízre hasonló mint a kefír
2013. máj. 15. 13:16
 2/8 anonim ***** válasza:

A frischkäse az ami itt a túró, az darabos is. De az sem az a száraz túró. Száraz túrót csak a magyarok gyártanak.

Amúgy a túró egy sajt fajta így minden más országban sajtok között keressed, mert a túrósítás egy sajtkészítési eljárás.

Még török boltban érdemes megnézni.

Èn már nem vágyom a magyra túróra, elég azt otthon ennia ha otthon vagyok. Már átálltam a német konyhára, néha csinálok egy pörköltet, de elég ritkán.

2013. máj. 15. 13:56
 3/8 anonim ***** válasza:
En Ausztriaban,Bauerntopfen neven veszem a Sparban,van 250gr. dobozban,mint a többi turo es a Sparban zacskoban is lattam,masik üzletben fel kg. csomagolasban is.Nemetorszagban ha jol tudom,meg te is irtad Quark-nak mondjak,ez a turo nem kremes hanem szemcses,vagyis olyan mint a hazi turo,nem kell összekverni a Hüttenkäsevel,az kerek dobozban van,az is szemcses,de nem az.
2013. máj. 15. 14:30
 4/8 anonim ***** válasza:

A speisequark az olyan, mint az áttört, krémes túró, nem jó.

A frischkäse a darabos, bár valóban nem száraz, de szerintem jó lesz.

Ha pontosan magyar jellegű túrót akarsz, akkor keress egy orosz boltot a közelben, még 30.000-es kisvárosokban is van legalább egy. Ott több keleti terméket lehet kapni, általában száraz túrót is!

2013. máj. 15. 14:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Ami a legjobban hasonlit, ha Schichtkäse-t veszel, és lecsurgatod. Akkor olyan lesz, mint a tejföllel elkevert túró. Ez izben is, meg állagban is passzol.
2013. máj. 15. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Próbáld meg ricottával. Ez olasz típusú túrú, Németországban is lehet kapni. Bár ennek krémesebb az állaga, de az íze szinte ugyan olyan, mint a hagyományos magyar túróé.
2013. máj. 15. 21:15
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi
2013. máj. 16. 08:36
 8/8 L1lla ***** válasza:

A ricotta teljesen más, egyszer próbáltam, mert olyan menő dolognak hangzik az olasz receptekben, gondoltam, biztosan finom, hát leginkább ízetlennek mondanám. Más a technológia is, savótúrónak is nevezik, a sajtkészítésnél visszamaradt savóból készítik, tehát egy melléktermék, míg a mi túrónkat teljes vagy fölözött tejből készítik, sokkal értékesebb, és ízletesebb.

A Frischkäse hasonlít rá a németeknél tényleg a legjobban.

2018. jún. 20. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!