Mit főzzek hétvégén? Ötletek?
Valami, ami inkább több zöldséget tartalmaz, mint húst. Levesre és másodikra egyaránt kérek ötleteket.
Kösziiiii
Hétvégén karalábleves lesz, a fagyóból veszek ki készre főzött zúzapörköltet, azt pirított tarhonyával, fejes salátával akarom most elkészíteni.
Majd hétközben tervezek: tojásos levest, rántott májat petrezselymes krumplival, valami zöld-salival (pl. káposzta-sárgarépa-uborka-kitudja mi még)
Ha akármilyen rántott husi, a tojásos leves a panírozásból kimaradt tojásból 1-2 főre elég. :)))
Valamilyen rakott zöldség? Pl mi úgy szoktuk, hogy veszünk fagyasztott brokkolit, zöldbabot (azt a hosszabb fajtát), bébirépát, és gombát, leforrázzuk őket kicsit, hogy jó ropogósak maradjanak. Darált húst megpirítasz ízlés szerint fűszerekkel, és egy tepsibe rétegezed a zöldséggel, és a fűszeres tejföllel összekevert reszelt sajttal, a végén pedig jó sok sajttal feded be az egészet (legjobb a füstölt). Sütőben készre párolod fólia alatt, majd az utolsó percekben megpirítod a sajtot is a tetején.
Bocsi, hogy nem adtam pontos receptet, de ezt én is csak random dobtam össze egyik hétvégén anyukámmal, mi is mindent "érzésre" csináltunk. :)
Spárga, vagy brokkolikrémleves, rántottgomba rizibizivel, vagy mexikóis/kukoricás rizzsel.
Tartárral, de friss bazsalikomos paradicsomosalátával is nagyon finom.
paradicsomleves
mexikói köret, rizs hagymás sült máj
gyümölcsös piskóta
zöldségleves reszelt sajttal, kenyérkockával
rakottkeláposzta
almás fahéjjas pite
paradicsom leves, rántott gomba sült krumplival
virslis lencse leves, lángos
zöldség leves májgombocal, töltött sült krumpli
krumpli leves, házi pizza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!