Páromnak hétvégén lesz a névnapja és vmi finom ebédet vagy vacsit szeretnék csinálni, ötletek? Receptek?
Szia!
Próbáld ki ezt: [link] nem tudod elrontani, nagyon finom!
Bár ez inkább születésnapra való, azért megosztom, hátha megtetszik valakinek.
Én fasírttortát csináltam régen egy ilyen alkalomra, hasonlóan nézett ki, mint ez:
Tortaformában sütöttem fasírtot (úgy állítom össze az alapot, mint a fasírthoz, csak nem golyókat formázok, hanem az egész belemegy a formába), majd miután kihült kettévágtam, középen megkentem pürével, mintha tortakrém lenne, majd összetettem és a tetejét+oldalát is bekentem.
Mivel sós étel, természetesen csokoládégyöngy helyett párolt zöldséggel raktam körbe (répa, brokkoli, borsó, ki mit szeret, minél színesebb, annál szebb) és az egészet egy tortaformán tálaltam.
Végül is ha az alapreceptet nézzük csak egy sima fasírt krumplipürével, így elkészítve mégis mutatós és alkalmi is egyben, ráadásul az "ajándékozott" biztos értékeli, hogy a kedvéért ezt elkészítetted.
www.mindmegette.hu
póréhagymás csirkés gnocchi, tárkonyos csirkemell leves.tárkonyos csirkemell tejszínnel
Egyébként ha kezdő vagy, nem a csirkemell a legjobb választás, még ha egyszerűnek tűnik is. Nehéz úgy megcsinálni más kajákban,hogy az puha legyen, ízletes, ne száradjon ki. Ráadásul drága is.
Miért nem sütsz csirkecombokat és szárnyat.Veszel Univer magyaros fűszerkeveréket.
A combokat,szárnyakat megmosod és forró olajba teszed sülni a gázon, majd lassú tűzön addig sütöd így naturan, amíg puha nem lesz, aztán feljebb veszed a gázt picit, hogy süljön.
Ilyenkor a hús olyan lesz,mint egy isteni töpörtyű és amikro kiveszed, akkor szórd meg a fűszerkeverékkel.Garantált sikere lesz.Mielőtt sütöd, nem szabad semmit rászórni, mert nem fog a bőre töpörtyűsre sülni.
Csirkemell őzgerincformában sütve
( Kriszdom recepje )
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás
Elkészítés :
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
( Ha a húst előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne tegyünk túl sok sót )
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles.
..oh és közben egyszer megszúrod az erek mentén,hogy kijöjjön belőle a vér. kb. 1 óra alatt megvan. Ne aggódj ha, kicsit pattogni fog majd, a víztől,de ez hamar elmúlik.
Jó kis zöldborsófőzelék isteni hozzá.
És vmi köret? Találtam egy olyat,h csodás csirkemell. Ebbe mit ronthatok el??
Hozzávalók:
2 csirkemell
15 dkg füstölt sajt
4 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8 ek. liszt
só
paprika
majoránna
kis margarin (tepsit kell kivajazni vele)
Elkészítés:
A csirkemellet nem túl vastag szeletekre szétvágom, és besózom picit.
Ezután a lisztbe csipet sót, kis majorannát, apróra vágott fokhagymát beleteszem, majd annyi paprikát szórok bele, hogy halványrózsaszín legyen. (ízlés szerint minenki tehet bele borsot vagy más fűszert is).
Majd ebben a fűszeres fokhagymás lisztbe beleforgatom a csirkemelleket.
Mikor ezzel megvagyok a kivajazott tepsibe belehelyezem őket, s a maradék lisztet igazságosan eloszotm rajuk.
A vöröshagymát felkarikázom és a húsra teszem, majd a reszelt füstölt sajtot rászórom.
Végezetül a tejfölt kis olajjal összekeverm és ráöntöm a tepsiben elhelyezett csirkemellekre.
Ekkor már csak annyi a teendő, hogy az előmelegített sütőbe betegyem, de előtte alufóliával letakarom, s kb. 30-35 percig sütöm.
Ez egy egyszerű, de ne finom kaja lesz.
Póréhagymás, szerecsendiós csirkemell.
Vegyél egy nagy póréhagymát. Vágd fel, és olajon dinszteld meg. Ha összeesett, tedd bele a felkockázott csirkemellett, és forgasd meg benne. Ha már fehér a husi,akkor öntsd fel tejszínnel, hogy ellepje. Rotyogtasd, és ízesítsd sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. Akkor jó, ha a szerecsendiót markánsan érezni. Hamar kész lesz, ne aggódj. Ha nem vagy biztos abban, hogy a hús megfőtt, vegyél ki egyet, vágd ketté, és ha könnyen vágható, és belül is fehér,akkor kész.
Köretnek bármi jó, pl.: szalma krumpli, rízs (kukoricával is) stb...
Desszert:
Vegyél mascarponet és tejszint (hulala is tökéletes, de hűtsd be), babapiskótát
A tejszínt verd fel, és keverd össze a mascarponéval.
Főzz egy kis kávét, vagy teát amibe rumot teszel.
Aztán már csak rétegezni kell egy tálba: egy adag hab, egy réteg áztatott piskóta, egy réteg kakaópor. És még egyszer. Aztán be a hűtőbe.
Hamar elékészül ez is.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!