Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hétvégén tortát szeretnék...

Hétvégén tortát szeretnék sütni. Ötletek a díszítésre?

Figyelt kérdés
Egy pókeres díszítésre gondoltam. A Párom szülinapjára készítem a tortát. Arra várnék ötleteket, hogy a kártyalapokat és az írást arra miből csináljam. Van marcipánom, de nem tudom, hogy abból csináljam-e a lapokat... Vettem Dr. Oetker dekortollat is, hogy azokkal rajzolom rájuk az "A" betűket és a "színeket" (ász pókert tervezek, tehát a 4 db ász lapot: kőr, pikk, treff, káró). Viszont fekete szín nincs ebben a dekortoll csomagban és akkor pirossal csináljam az összes kártyát? Az is eszembe jutott, hogy fehércsokiból alkotnám meg a lapokat és étcsokival írnám rá a dolgokat. De azt meg hogy? A fejemben olyan gyönyörűen ki van találva az egész, de tudom, hogy olyan szépet lehetetlen csinálni profi cukrászati eszközök nélkül. Pl. azt tudjátok, hogy ezeket az ehető szülinapi kártyákat ( [link] hogyan csinálják a cukrászdákban? Azzal a cukrászati nyomtatóval? Nincs ilyenre otthoni körülmények között esélyem? Bocsi a sok kérdésért meg a litániáért, de nagyon szépet szeretnék készíteni!
2010. ápr. 27. 09:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A fekete kartyakat megirhatnad kakaos glazurral, amit beletoltesz a tortadiszito zsakba es a vekony lyuku csovet hasznalod hozza.Az etcsoki hamar megkot es nem fogod tudni azzal megcsinalni, a glazur viszont kesobb kot meg, es ha elrontasz valamit konnyen el tudod tavolitani.
2010. ápr. 27. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Soha életemben nem csináltam még glazúrt...

De tényleg jobb lenne valami olyasmi, ami nem köt meg gyorsan és nem is olyan, mint a dekortoll. (kinyomtam belőle egy picit és hát, nem a legalkalmasabb erre a célra...

Glazúrról ilyet találtam:


Hozzávalók:


* 60 dkg cukor,

* 20 dkg enyves víz,

* 6 tojásfehérje,

* 7 dkg víz,

* késhegynyi égetett timsó,

* 50 dkg burgonyaliszt.


A cukrot az enyves vízben megolvasztjuk, a tojásfehérjét 7 dl vízzel habosra verjük, hozzáöntjük az olvasztott cukrot és keverés közben az égetett timsót és a burgonyalisztet. (A timsót egy lábasban addig melegítjük kavarás közben, amíg könnyű habbá lesz. Aztán szétdörzsöljük porlékonnyá. Légmentes dobozban tartjuk.)



Ha nem nagy kérés, ennél egyszerűbbet tudsz esetleg?:-)

2010. ápr. 27. 19:37
 3/11 A kérdező kommentje:

Hopp, találtam egy sokkal egyszerűbbet:

[link]


Ezt kipróbálom! Köszi a tippet!

2010. ápr. 27. 19:41
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom ez a glazúr dolog milyen lehet. Még én sem próbáltam soha.

Csokiból szerintem ne csináld, mert nehéz vele bánni és törik.

Én fondantból csinálnám meg a díszítést. Ilyet már én is csináltam és tök jó formákat ki lehet hozni belőle.


Itt találsz egy pókeres tortát, és a blogon a fondant készítése házilag le van írva.


[link]


Szerintem nézd meg, ötletes díszítési dolgok vannak.


Remélem jól sikerül majd a tortád!

2010. ápr. 29. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Igen, ezt már én is láttam. Szoktam nézni Kiskukta oldalát.:-)

Az a baj, hogy alkoholos filccel írta rá ilyen gyönyörűen a betűket és így ehetetlen lett...

Valami ugyanolyan dolog kellene, amivel olyan könnyű bánni, mint egy tollal vagy filccel vagy ceruzával!

Nem találtak még ki semmi hasonlót?

Mert a dekortoll, amit vettem az olyan, mintha cérnametéltből tenném rá a kártyára a betűket...:-)

(Tehát, ilyen "henger alakú vonal" lenne belőle és tudom, hogy az nem lenne olyan szép, mint amilyenre gondolok.):-(

A kártyalapokat már eldöntöttem, hogy vagy fondantból vagy marcipánból csinálom, azzal nem lesz gond (remélem...), csak tényleg az a bajom, hogy hogyan írhatnám rá a betűket úgy, hogy tényleg nagyon hasonlítson egy rendes francia kártya lapjára...?

(Hogy ne türemkedjen ki vastagon a kártyalapokból az írás)

De köszi a választ mindkettőtöknek!

2010. ápr. 29. 08:48
 6/11 anonim ***** válasza:

Hát akkor max vegyél valahonnan fekete ételfesték pasztát.

Pl: [link] vagy [link] vagy [link]

Nem tudom hol laksz, de ha Budapesten, vagy olyan helyen, ahol van cukrász nagyker, akkor onnan beszerezheted. Picike vízzel kell összekutyulni egy keveset és egy vékony ecsettel szépen lehet vele festegetni fondantra, vagy marcipánra.

Előző voltam.

Üdv

2010. ápr. 29. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Hopp. Még egy ötlet. Mi lenne ha a dekortollból nyomnál ki valamire és azt vizeznéd meg egy picit, hogy ecsettel szépen tudj festegetni vele?

Na majdcsak lesz valami. Próbálgasd. :)

2010. ápr. 29. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Ezt fogom tenni! ecsettel pingálgatok! Magamtól hogy nem jutott eszembe...?:-)

A piros dekortollal a piros színű ászokat festem meg, a glazúrral vagy csokival vagy valami sötét színnel pedig kipingálom a fekete kártyalapokat!

Nagyon köszönöm a segítséget! Holnap készítem holnaputánra!:-)

2010. ápr. 29. 19:17
 9/11 anonim ***** válasza:
En apukamnak csinaltam tortat, marshmallow fondantra, egy ideig probaltam csokibol pakolgatni ra a mintat de aztan meguntam es elokerult a filctoll..:D Szerintem a parod ugysem akarna megenni a kartyakat, szoval akar filccel is rairhatod.
2010. ápr. 29. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi Neked is!:-)

Azért én megpróbálom előbb ehetőre csinálni, aztán, ha minden kötél szakad, írok valami ehetetlennel.:-D

2010. ápr. 29. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!