Hétvégén tortát szeretnék sütni. Ötletek a díszítésre?
Figyelt kérdés
Egy pókeres díszítésre gondoltam. A Párom szülinapjára készítem a tortát. Arra várnék ötleteket, hogy a kártyalapokat és az írást arra miből csináljam. Van marcipánom, de nem tudom, hogy abból csináljam-e a lapokat... Vettem Dr. Oetker dekortollat is, hogy azokkal rajzolom rájuk az "A" betűket és a "színeket" (ász pókert tervezek, tehát a 4 db ász lapot: kőr, pikk, treff, káró). Viszont fekete szín nincs ebben a dekortoll csomagban és akkor pirossal csináljam az összes kártyát? Az is eszembe jutott, hogy fehércsokiból alkotnám meg a lapokat és étcsokival írnám rá a dolgokat. De azt meg hogy? A fejemben olyan gyönyörűen ki van találva az egész, de tudom, hogy olyan szépet lehetetlen csinálni profi cukrászati eszközök nélkül. Pl. azt tudjátok, hogy ezeket az ehető szülinapi kártyákat ( [link] hogyan csinálják a cukrászdákban? Azzal a cukrászati nyomtatóval? Nincs ilyenre otthoni körülmények között esélyem? Bocsi a sok kérdésért meg a litániáért, de nagyon szépet szeretnék készíteni!2010. ápr. 27. 09:49
11/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok.
Majdnem elfelejtettem leírni az eredményt!:-)
Végül is rengeteg dolgot nem úgy csináltam, mint ahogy terveztem, de összességében nézve mondhatjuk, hogy elégedett vagyok.
Először is nem ász póker lett, hanem royal flush...:-), mert nem jutott eszembe semmi frappáns, amivel fekete színnel (vagy nagyon sötéttel rajzoljak), így hát kőr royal flush lett.
Másodszor, a tortára a fondantot zöldre akartam készíteni, de maradtam a fehérnél.
És végül a fő kínom-bajomat tényleg úgy oldottam meg, mint ahogy valamelyikőtök mondta: piros dekortollból nyomtam egy kicsit, összekutyultam pár csepp vízzel és ecsettel festettem. Lehetett volna szebb is, de így is le voltak nyűgözve. Már el is fogyott az egész torta.
Köszönöm a segítségeteket!:-)
2010. máj. 2. 18:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!