Vendégek jönnek hétvégén, valami különlegeset szeretnék főzni, de egyikük csak húst, (abból is a sertést és a marhát szereti leginkább) krumplit, tésztát és a zöldségek közül is a nyerseket szereti. Nem akarok semmi "snassz" kaját főzni, ötletek?
Pörkölt,de csak zsírban készítve.Az oljaban nem jön ki a paprika íze,és nem is egészséges.Hozzá nokedli vagy más tészta.
Hagymás rostélyos sült vagy törtkrumplival.
Tarját veregess meg kissé,Egy tepsit vékonyan zsírozz ki.A tarja szeleteket forgasd meg lisztben és tedd egymás mellé a tepsibe.Sózd,borsozd,tegyél rá kevés szerecsendiót,karikázz rá sok vöröshagymát,önts rá házitejfölt,vegy főzőtejszínt.Önts alá egy pohár vizet,takard le alufóliával és süsd kb 50.60 percet.Vedd le a fóliát és süsd pirosra.De sokkal jobb,ha a tarját előző esete fűszerezed és éjjelre állni hagyod a hűtőben,mert jobbanm átveszi a fűszerek ízét.Ehhez is adhatsz krumplit valamilyen formában.
Salátaként pedig készíts fehérkápoosztából nyersen ecetes salátát vagy vegyesen paradicsom-paprika-uborka-salátát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!