Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell karamellizálni?

Hogyan kell karamellizálni?

Figyelt kérdés

A recept szerint a cukrot lassú lángon melegítjük, majd mikor barna lesz, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet.

De amikor hozzáadtam a tejet egyből megkeményedett....

SEGÍTSETEK MERT NEM BOLDOGULOK ÉS A TÉSZTA MÁR KÉSZ MEG A KRÉM IS :(



2013. máj. 9. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:
kevergesd, és fel fog a kemény cukor olvadni, ne aggódj.
2013. máj. 9. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Forrald tovább felolvad, és eloldódik a cukor.
2013. máj. 9. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyszerű fizika. Ha forró olvadt cukorhoz hideg tejet öntesz persze, hogy megkeményedik. Mégis mit vártál?
2013. máj. 9. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
elolvadt a cukor, de folyékony lett és így nem tudom felkenni a sütimre :(
2013. máj. 9. 19:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor sajnos nem jó valami a receptedben az arányokkal, vagy nem írta, hogy sűrűsödésig kevergetve tovább kell főzni. amikor én tejszínes karamellát csináltam karácsonykor, három óra hosszat kellett állandóan kevergetni, mire besűrűsödött.majdnem beleőszültem:)
2013. máj. 9. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
:-)
2013. máj. 10. 15:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!