Hogy tudok cukrot karamellizálni?
belerakod egy lábasba, melegíted a tűzhelyen kis lángon, közben folyamatosan kevergetni kell, hogy le ne égjen.
Ha barna és folyik, akkor már karamell. Tehetsz hozzá tejet és megihatod, vagy kiöntheted egy tányérra, vizes késsel lehet vágni ha még nem teljesen szilárd.
Itt van egy pár érdekesség és karamell változat is:
Arra viszont nagyon vigyázz,ha felakarod valamivel önteni,akkor rád fröccsenhet és csúny égési sebet szerezhetsz.
Ha felöntöd,akkor már karamelles teát vagy teje kapsz.
Ha csak karamellt akarsz,akkor a megolvadt cukrot azonnal öntsd egy kivajazott tányérra. A lábosból nem tudod másképp kivenni,és később eltördelni.
Régen a kész karamellbe még forrón diót,mazsolát,mogyorót tettek. Így finomabb.
Attól függ, mihez kell.
Párolt káposztához pl. olajban kell karamellizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!