Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tudok cukrot karamellizálni?

Hogy tudok cukrot karamellizálni?

Figyelt kérdés
valaki leírni pontosan mit kell csinálnom? most szeretnék nekiállni.
2011. okt. 29. 22:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

belerakod egy lábasba, melegíted a tűzhelyen kis lángon, közben folyamatosan kevergetni kell, hogy le ne égjen.

Ha barna és folyik, akkor már karamell. Tehetsz hozzá tejet és megihatod, vagy kiöntheted egy tányérra, vizes késsel lehet vágni ha még nem teljesen szilárd.

2011. okt. 29. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
és nem kell alátenni semmit? szóval csak simán a cukrot teszem a lábosba? ja és amennyi cukrot beleteszek,annyi karamell lesz belőle? tudom hogy ez így hülye kérdés,de úgy értem hogy nem megy így össze?
2011. okt. 29. 22:47
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csak lassú tűzön, és folyamatosan kell keverni. Nagyjából ugyanannyi lesz, bár nem mértem sosem. Szemre kb annyi.
2011. okt. 29. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
értem köszi a választ:)
2011. okt. 29. 22:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egy pár érdekesség és karamell változat is:

[link]

2011. okt. 29. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Arra viszont nagyon vigyázz,ha felakarod valamivel önteni,akkor rád fröccsenhet és csúny égési sebet szerezhetsz.

Ha felöntöd,akkor már karamelles teát vagy teje kapsz.

Ha csak karamellt akarsz,akkor a megolvadt cukrot azonnal öntsd egy kivajazott tányérra. A lábosból nem tudod másképp kivenni,és később eltördelni.

Régen a kész karamellbe még forrón diót,mazsolát,mogyorót tettek. Így finomabb.

2011. okt. 29. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
89%
Kevéske (tényleg kevés) vizet és a cukrot egy pohárba teszem, és max. fokozatra fél percre be a mikróba, majd megkeverem, és utána 15-20 másodpercenként keverem. Kb. 1,5 perc alatt lesz kész. Tökéletes.
2011. okt. 29. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Na, milyen lett a karamelled?
2011. okt. 30. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
100%
és ha kiöntöd valamire akár tányér akár süti mindig vajazz alá! mert akkor a tészta nem szívja be és a tányérról könnyen lejön...
2011. okt. 30. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mihez kell.

Párolt káposztához pl. olajban kell karamellizálni.

2011. okt. 30. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!