Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a cukrot karamelli...

Hogyan kell a cukrot karamellizálni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 17:57
 1/7 anonim válasza:
100%
Beleöntöd a serpenyőbe és meggyújtod alatt a gázt. Aztán egyszer csak karamell lesz.
2010. dec. 1. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%
tegyél egy serpenyőbe cukrot, melegítsd majd amikor már folyékony barna lessz akkor öntsél hozzá tejet majd keverd...
2010. dec. 1. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
100%
és még egy kis vajat is
2010. dec. 1. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Mihez?
2010. dec. 1. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat:)))
2010. dec. 1. 18:18
 6/7 Phoney ***** válasza:

Nem tudom mihez akarod karamellizálni, de nem feltétlenül érddemes tejet-vajat pakolni hozzá.


Én melegítés előtt nagyon kevés vízzel oldok rajta, aztán óvatosan teljesen tiszta karamellt csinálok belőle a gázon, majd átöntöm kevés forrásban lévő vízbe és abban oldom fel, mert különben ugye megfagy (ezt pl vermuthoz használom, amihez a tej kicsit gáz lenne:)

2010. dec. 3. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
sütihez kellett:)
2010. dec. 3. 18:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!