Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyümölcsös túrótortát lehet...

Gyümölcsös túrótortát lehet csinálni így? Mik a javaslatok? Más tanács esetleg?

Figyelt kérdés
Megsütöm a tésztát és háromba vágom.A krém:tejszínt keményre verném és tennék bele túrót és habfixálót.Elég kemény lenne a krém ahhoz elbírja a rétegelést?A meggyet a krémbe tenném,vagy a tésztába hogy ne legyen folyós a krém.Melyik lenne a jobb?(Babával vagyok itthon ezért egyszerű tortát tudok csak csinálni és az oviba vinném)Ezt is egyik nap a tésztát sütném meg és csak másnap raknám össze és rögtön át is vinném az ovi hűtőjébe.

2013. máj. 8. 12:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, simán a habtejszín iselbírja a piskótát, ha könnyű - tehát ha pl. nem linzertésztát akarsz rá rakni. A vizes piskótát elbírja, nem lapítja ki.


A krémet 1 nappal előtte kell megcsinálnod, hogy a túró is megmerevedjen. A habba tegyél habfixálót, viszont a túró jobb zselatinnal. Bár előfordulhat, hogy a habfixálós hab mellé nem kell majd semmi már, ha a túró nem túl folyós. Meglátod. Ha folyik, akkor adj hozzá egy zseléfixet, és formában hagyd állni.


A túrót paszírozd át, és úgy add az egészhez. A meggyet mosd meg, szárítgasd meg törlőpapírral, és mehet a krémbe. Dekoratívabb úgy. A tésztában jobban ereszt.


Pl.: [link]

amit eperrel, azt meggyel is meg lehet oldani:

[link]

[link]

2013. máj. 8. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Nemrég csináltam feketeerdő tortát a kedvesemnek, abban a meggylével főzött pudingos krém van, azon tejszínhab (fixálóval) a meggyel, és tetején a másik piskótalap, a kis maradékot még másnap is szépen lehetett vágni. Szóval ahogy első is írja, a habba fixáló kell (ha Hulalát teszel, növényit, abba nemigen, de a "rendes" habtejszínbe kell), a meggyet kis szűrőben lecsepegtettem és papírtörlőn leszárítgattam. A túróval meg még tartósabbnak kell lennie. Elvileg szépen fog sikerülni:)
2013. máj. 8. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy megsütöm a piskóta-alapot (ebbe is tehetsz meggyet), utána fél liter tejszínt felverek és hozzákeverek a habverővel fél kg túrót, meg porcukrot. Ez jó kemény lesz, nem is kell habfixáló. Rákened a piskótára (csatos tortaformát használj), és a tetejét szépen kirakhatod meggyel.
2013. máj. 8. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, itt egy kép az epres verzióról, de meggyel is jól néz ki:

[link]

2013. máj. 8. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!