Túrótortát szeretnék készíteni, amit így állítanék össze: piskóta-zselatinos túrókrém-gyümölcskocsonya-krém. Milyen legyen a krém a tetején?
Hát nem egyszerű!
Ha mindenképpen fehéret akarsz, akkor több zselatint használj a túró és gyümölcs töltelékhez,és vastagabb piskótát alulra, hogy deformálódás nélkül elbírja a töltelék súlyát, beleértve a felszívódó nedvességet.Közbe kéne iktatni egy vékony piskóta kört.Ez rizikós, sőt a túl sok zselatin elveszi az ízeket.De ha nem rettentél el ettől, akkor még egy nagyon vékony piskótát tegyél lezáráshoz, amit fehér csokival, vagy tejszínhabbal "behavazhatsz".
De én a standard megoldást javaslom,és a díszítés körültekintőbb megválasztását. A marcipán pl. stílusban (és fizikális súlyában sem illik a túró tortához)
Használhatsz különböző formájú habzsákot, vagy kartonból kivágott sablonokat, amivel porcukorral szép mintát/szöveget "festhetsz"- mint jobb helyeken a capucchino tetejére szoktak.)Vagy a habszákból nyomott kupackákra ültethetsz gyümölcsöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!