Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kalács kérdés: legközelebb...

Kalács kérdés: legközelebb máshogy kéne?

Figyelt kérdés

Megkelt szépen a kalács tészta, de amikor megfonva kelesztettem, akkor túlkelt és szétfolyt kissé.

Megsütöttem, és valószínűleg ízre olyan lesz mint mindig, csak az alakja nagyon bénácska.

Már sütöttem, amikor eszembe jutott, hogy össze kellett volna gyúrni, újra fonni, picit keleszteni és aztán sütni.

Ti jártatok már így?



2013. máj. 6. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát én úgy tanultam meg h: begyúrom, kelesztem, kiporciózom, átgyúrom, kelesztem, megfonom, kelesztem.
2013. máj. 6. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam átgyúrni, kiveszem a kelesztőből és formázom, de nem szokott túlkelni, szerintem sok volt benne vagy az élesztő, vagy a folyadék, ha jó rugalmas a tészta amikor fonod a kalácsot, akkor nem lesz gond.
2013. máj. 6. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Úgy csináltam, mint mindig, csak épp a fonott állapotában túl soká hagytam kelni. Jó lett így is, csak laposka, de ugyanolyan foszlós, mint szokott.

Na mindegy, legközelebb próbálok jobban figyelni, hogy ne felejtsem úgy, meg most a meleg miatt hamarabb is kel gondolom...

Köszönöm!

2013. máj. 6. 23:17
 4/4 anonim ***** válasza:
és ne fond túl szorosra! legalább is nekünk mindig azt mondták a suliba,mert akkor nem lesz szép
2013. máj. 7. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!