Kalács kérdés: legközelebb máshogy kéne?
Figyelt kérdés
Megkelt szépen a kalács tészta, de amikor megfonva kelesztettem, akkor túlkelt és szétfolyt kissé.
Megsütöttem, és valószínűleg ízre olyan lesz mint mindig, csak az alakja nagyon bénácska.
Már sütöttem, amikor eszembe jutott, hogy össze kellett volna gyúrni, újra fonni, picit keleszteni és aztán sütni.
Ti jártatok már így?
2013. máj. 6. 14:40
1/4 anonim válasza:
Hát én úgy tanultam meg h: begyúrom, kelesztem, kiporciózom, átgyúrom, kelesztem, megfonom, kelesztem.
2/4 anonim válasza:
Én nem szoktam átgyúrni, kiveszem a kelesztőből és formázom, de nem szokott túlkelni, szerintem sok volt benne vagy az élesztő, vagy a folyadék, ha jó rugalmas a tészta amikor fonod a kalácsot, akkor nem lesz gond.
3/4 A kérdező kommentje:
Úgy csináltam, mint mindig, csak épp a fonott állapotában túl soká hagytam kelni. Jó lett így is, csak laposka, de ugyanolyan foszlós, mint szokott.
Na mindegy, legközelebb próbálok jobban figyelni, hogy ne felejtsem úgy, meg most a meleg miatt hamarabb is kel gondolom...
Köszönöm!
2013. máj. 6. 23:17
4/4 anonim válasza:
és ne fond túl szorosra! legalább is nekünk mindig azt mondták a suliba,mert akkor nem lesz szép
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!