Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a legegyszerűbb sós?

Mi a legegyszerűbb sós?

Figyelt kérdés

Receptet is írjatok légyszi.


Holnap vendégségbe kell mennem (barátokhoz), de nagyon le vagyok égve, így sütni akarok sósat.


2013. ápr. 30. 09:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha zsírod (esetleg margarin) van otthon, meg ecet, akkor írok egy egyszerű sós rudat, de pogácsának, kockának is el lehet készíteni. gyors, sokáig eláll. ) kis sajt is kellene.
2013. ápr. 30. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Jöhet! :)
2013. ápr. 30. 10:40
 3/9 anonim ***** válasza:

megy:)

sós-sajtos-ropogós

HV: 30 deka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír, 10 deka reszeltsajt, 6 evőkanál hidegvíz, 1 evőkanál 10 %-os ecet, egy teáskanál só, de ez lehet több is ízlés szerint.

a zsiradékot összevagdaljuk és a liszttel elmorzsókáljuk.

hozzáadjuk a többi anyagot, és jól összegyúrjuk.

fél órát pihentetjük, majd kb másfél centisre kinyútjuk.

szintén kb másfél centis rudakat vágunk belőle ( ha van recés derelyevágóval ), majd azokat kb 4-5 centis darabokra vágjuk.lekenjük tojással és megszórjuk reszeltsajttal, köménnyel, szezámmal... stb.

előmelegített kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. sütéskor felemelkedik, így ne túl közel tedd egymáshoz.

pogácsának is jó, de kis párnácskákat is süthetsz belőle, ha kockára vágod.

Érdemes dupla adagban sütni, mert hamar el szokott fogyni.

legalább két sütőpapíros tepsi legyen forgalomban, mert egybe nem fér bele a sima adag sem.

Tényleg nem egy nagy meló, és nem is túl drága.

Remélem hasznát veszed a receptnek.

üdv:)

2013. ápr. 30. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Én leveles tésztát szoktam ilyenkor venni.

Egyrészt gyors, és szerintem olcsó is.

Ebből epdig két variáció szokott szóba jönni.

Az egyik a sajtos "rúd" a másik pedig a göngyölt virsli. :)

Esetleg pizzás csigácskák.

2013. ápr. 30. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Jó a leveles tészta is, de egy baja van, hogy csak azon a napon finom, amikor kisütjük. ha reggel sütné meg a kérdező, akkor oké, de, ha ma, akkor holnapra vagy törik, vagy szittya lesz.Így én nem vinném vendégségbe, a másik, meg, hogy ordít róla, hogy "bóti"...

Félreértés ne essék, én is használom, mert a mumusom a házi leveles, de más itthon fogyasztani, meg más vinni valahova.

persze ez csak az én véleményem.

2013. ápr. 30. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Uhh... Köszönöm... Ezt fogom megcsinálni! :)
2013. ápr. 30. 13:08
 7/9 anonim ***** válasza:
melyiket ?:))
2013. ápr. 30. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
A 3. hozzászólásban hosszan leírtat... :) Már a hűtőben pihen, egy icipici oregánót tettem a tésztába, a végén "pizzás" lesz... :)
2013. ápr. 30. 15:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Szuper ötlet az az oregánó! soha nem jutott volna eszembe, hogy bele is lehet fűszert gyúrni:)

Szívből remélem, hogy finom lesz.

2013. ápr. 30. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!