A legegyszerűbb, legolcsóbb pizzatésztát hogy kell csinálni?
Kb. 5 féle pizzatésztát csináltam a netről... egyik sem sikerült!!! Nem vékony,lazatésztájú pizzát szeretjük.
A paradicsomszószt,hogyan kell csinálni a Lidlis paradicsompüréből? Nekem nincs pénzem drága alapanyagokhoz,pl.a hámozott paradicsomra... Köszönöm!
Hát én konyhai analfabéta vagyok, de ez a pizzatészta tuti bevált:
kb 40-50 dkg liszt, belekeverek egy sütőport, élesztő langyos cukrozott tejben felfuttatva (én az instant élesztőt is futtatom, mert különben nekem nem lesz magas a tésztám), egy deci olaj.
Ahogy gyúrod, majd érzed, hogy egy kis víz, vagy liszt kell-e még hozzá.
Aztán nyitott sütőbe teszem, 50 fokon hagyom kelni.
Nekem magas, és laza lesz a tésztám így.
A pizzaszósznál 2 fej hagymát apríts fel, dinszteld meg. Vigyáz, hogy ne piruljon, csak puhuljon. (Jobb, ha fedő alatt csinálod, mert akkor a saját levében puhul.) Ha kész, ráteszel egy jó evőkanálnyi sűrített paradicsomot, vagy paradicson szószt, és annyi vízzel engeded fel, hogy jó sűrű maradjon. (A hagyma besűríti.) aztán só, bors, és az elengedhetetlen oregánó. (Az oregánótól lesz "pizza ízű).
A tésztának több idő kell, mint a feltéteknek, szóval picit süsd elő, előmelegített sütőben. Aztán dobd rá a szószt, meg mindent, amit szeretnél: szalámi, cukorboró, kukorica (ezeket előtte fözd meg). A sajotot akkor tedd rá, ha már kész a pizza. Kikapcsolod a sütőt, rárakod a sajtot, és visszarakod a sütőbe. Az elég neki, hogy ráolvadjon, te meg addig meg tudsz teríteni.
Ha nincs pénzed feltétekre, akkor tehetsz a pizzára margarinnal kikevert olcsó májkrémet is. Nagyon finom.
jó étvágyat!
Szerintem nincs is két egyforma pizzarecept:)olvasni is is sokfélét olvastam, de egy recept szerint csinálom mindig, illetve azon is módosítottam egy picit. a párom is a vastagabb, de könnyű, ő úgy mondja "paplanos" pizzát szereti.
az én (illetve kapott) receptem.
40 deka liszt, fél csomag élesztő pici langyos cukros tejben felfuttatva. a liszbe egy teáskanál só.
ha az élesztő szépen feljött összekeverem a liszttel,2-3 ek. olajjal és ha kíván még egy csöpp langyos vízzel.
gyorsan összeáll, elválik a tál falától.
meleg helyen minimum fél órát kelesztem. ebből két közepes tepsivel lesz. én bekenem pizzakrémmel, amit még kecsappal édesítek mert elés sós. ( a pizzakrém a pennys tubusos
Gustoso, 200 ft alatt van, és kétszere elég.)teszek bele még egy kis oreganót, bazsalikomot is, ezek sem Kotányiak...feltétnek, ami van éppen otthon, szalámi, sonkamaradék, gomba, konzerv kukorica.. stb. a sajtot is ráreszelem és így megpakolva teszem forró sütőbe, amit 20 percig nem szabad kinyitni.
utána már meg lehet nézni, de általában kész is.
ja, annyit változtattam a recepten, hogy egy kocka élesztő 3/4-ed részét teszem bele, nemcsak felet.
Nekünk ez bevált,jó szívvel ajánlom másnak is:)
Nagyon köszönöm Nektek !!!!!
Mindegyiket kifogom próbálni !!! :)))
Köszike!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!