Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megcsinálhatom most a pizzatés...

Megcsinálhatom most a pizzatésztát, ha csak este sütöm meg? Nem baj ha 3-4 órát kelesztem?

Figyelt kérdés
meg szeretném előre csinálni a pizzatésztát,de csak este sütném ki,mindenhol azt olvastam hogy kb egy órát kel keleszteni.Ha tovább marad az nem baj?
2012. febr. 29. 13:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Dagaszd össze a tésztát és utána tedd a hütöbe. NEM vicc, ott lassan kel meg, estére pont jó lesz, és az igy kelesztett pizzatészta sokkal finomabb, mint a hagyomanyosan, gyorsan kelesztett.
2012. febr. 29. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
nagyon köszi!!most csinálok először:DDD
2012. febr. 29. 13:18
 3/14 anonim ***** válasza:
Sok sikert!
2012. febr. 29. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
Így van, miután megdagasztottad, tedd hűtőbe! Ha szobahőmérsékleten hagyod, túl fog kelni és nem lesz jó. Hűtőből kivéve szuper lesz. Bármilyen kelt tésztát betehetsz összegyúrás után a hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára is, nem ront az ízén, sem az állagán, sőt!
2012. febr. 29. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
attól féltem hogy túlkel aztán összeesik.na kezdem,majd meglátjuk milesz:D kösziiiii
2012. febr. 29. 13:29
 6/14 anonim ***** válasza:

én sokszor szoktam,hogy összegyúrom,és még keletlenül tepsibe teszem,rá a feltét,és hűtőbe teszem,és csak reggel sütöm frissen reggelinek

picit talán még jbb is,mert jobban összeérnek az izek

2012. febr. 29. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
(nahát! akkor az babona: hogy a kelt tészta "ne fázzon meg"??)
2012. febr. 29. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

igen hallottam erről az élesztő megfázik sztoriról..érdekes:)

a tészta állaga normális hogy elég kemény?gyúrásnál..lehet nem tettem bele elég langyos vizet?vagy ha megkelt puhább lesz?

2012. febr. 29. 13:47
 9/14 anonim ***** válasza:
nem hallottam még ezt a babonát,de az én kelt tésztámat nem érdekli,hűtés után is finomra sül
2012. febr. 29. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

leirod a pizzatésztád hogy készült?


keménynek nem lenne szabad lennie,bár sokat puhul kelés közben

2012. febr. 29. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!